Restaurant Emma te Eindhoven met verrijdbare trolleys waarin groente en kruiden worden geteeld.
Volledig scherm
Restaurant Emma te Eindhoven met verrijdbare trolleys waarin groente en kruiden worden geteeld. © Fotografie Jeroen Kuit

Restaurant Emma in Eindhoven op de fles met enorme schuld

EINDHOVEN - Restaurant Emma aan de Nieuwe Emmasingel in Eindhoven is failliet. Pinkie Patisserie, dat in hetzelfde pand gehuisvest is, blijft nog minimaal een paar dagen open. Ook bestellingen die daar al gedaan zijn, worden nog afgehandeld.

Volgens curator Ben Arends (Keizers Advocaten) is er sprake van een forse schuldenlast. De eerste inventarisatie gaat volgens hem richting de anderhalf miljoen euro. En dat voor een relatief jonge onderneming.

Emma opende eind 2017 de deuren. Een restaurant, bar en patisserie onder één dak. Arends: ,,Destijds waren er twee initiatiefnemers van wie er een tussentijds uit de zaak is gestapt. Wat ik tot dusver heb begrepen, is dat vooral het restaurant de verlieslijdende tak was. Overdag was er wel aanloop voor de lunch maar voor het diner was veel minder animo. Vooral door een gebrek aan passanten in de avonduren. Van alleen de lunch kan zo'n restaurant niet draaien. Helemaal niet op zo'n relatief dure locatie."

Omzet werd er volgens Arends wel gedraaid. ,,Voor zover ik nu begrijp vooral door Pinkie Patisserie. Maar het was te weinig om het hele concept overeind te houden, dat blijkt wel uit de schuldenlast." Arends gaat nu de opties voor de overgebleven ondernemer bekijken. ,,Als Pinkie levensvatbaar blijkt, zal dat waarschijnlijk niet op die locatie zijn. Ik neem ook nog contact op met de verhuurder van het pand. Er zijn blijkbaar meer ondernemers met problemen in de straat."