Volledig scherm
Rik Thijs van GroenLinks nieuwe wethouder in Eindhoven (archieffoto). © Jean Pierre Reijnen

Rik Thijs (GroenLinks) volgt Jan van der Meer op als wethouder in Eindhoven

EINDHOVEN - Rik Thijs (33) van GroenLinks is vanaf 11 juni de nieuwe wethouder in Eindhoven. Hij volgt daarmee Jan van der Meer op die gedeputeerde wordt in de provincie Gelderland. 

Thijs wil de stad vooral groener maken. Meer biodiversiteit in de wijken en parken aan elkaar verbinden. ,,Dit alles voor mensen en dieren. En in de binnenstad een zichtbare groene revolutie: bij de totale herinrichting van de binnenstad zal groen het uitgangspunt worden.” 

Verder heeft het college de ambitie om de binnenstad autoluw te maken. De nieuwe wethouder wil dat Eindhoven vooroploopt in de energietransitie en dat dit innovatief aangepakt wordt. “En wat ik heel belangrijk vind: iedereen kan hieraan meedoen. Ook mensen met een smalle beurs moeten in een goed geïsoleerd huis met zonnepanelen kunnen wonen.”

Hiervoor was Thijs vanaf 2014 raadslid voor GroenLinks in Eindhoven, waarvan de laatste drie jaar fractievoorzitter. Hij is gestopt met zijn baan als strategisch adviseur bij gemeente Valkenswaard. Zijn portefeuille bestaat uit klimaat en energie, groen en water, openbare ruimte, circulaire economie, coördinatie duurzaamheid, erfgoed, biodiversiteit en dierenwelzijn.