Volledig scherm
Scholengemeenschap De Rooi Pannen. © Menno Boon/beeldwaren.nl

Rooi Pannen mag adjunct-directeur niet ontslaan na handtekeningenaffaire

TILBURG/EINDHOVEN - Scholengemeenschap De Rooi Pannen mag adjunct-directeur Ad Maas niet ontslaan vanwege gesjoemel met handtekeningen van leerlingen op de afdeling Horeca in Eindhoven. Volgens de rechter was alleen directeur Peter Willemsen direct betrokken bij de fraude. Ook voor diverse andere verwijten aan het adres van de adjunct-directeur is geen bewijs.

De twee directeuren werden vorig jaar weggestuurd nadat gerommel met handtekeningen was ontdekt. De Rooi Pannen vraagt twee keer per jaar de handtekeningen van leerlingen om te controleren dat ze ook echt naar school gaan en om te voorkomen dat de school onterecht subsidie ontvangt.

Op de afdeling Horeca werden de handtekeningen al voor de zomervakantie gevraagd als bewijs dat leerlingen in het daaropvolgende schooljaar onderwijs volgen.

De Rooi Pannen stelde beide directeuren verantwoordelijk. Met directeur Peter Willemsen werd een vertrekregeling getroffen maar adjunct-directeur Ad Maas stapte naar de rechter om zijn schorsing en degradatie aan te vechten.

Ondergeschikte

In een kort geding vorig jaar kreeg het schoolbestuur nog gelijk maar in de ontslagzaak pleit de rechter Maas volledig vrij. ,,Vast is komen staan dat Maas zelf niet betrokken is geweest bij de handtekeningenkwestie. Als ondergeschikte kan de adjunct-directeur niet verantwoordelijk worden gehouden voor het handelen van zijn leidinggevende.’’

De school heeft onterecht aangestuurd op een ontslag, concludeert de rechtbank. 

Bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx laat weten dat de school in hoger beroep gaat maar hij heeft ook hoop gevestigd op een oplossing in een onderling gesprek. 

  1. GGD-verpleegkundige Eindhoven over reisvaccinaties: ‘Die prikjes kan ik slapend, terwijl ik op mijn hoofd sta!’
    PREMIUM

    GGD-verpleeg­kun­di­ge Eindhoven over reisvacci­na­ties: ‘Die prikjes kan ik slapend, terwijl ik op mijn hoofd sta!’

    EINDHOVEN - Nee, lopende bandwerk is het niet bepaald. Iedere bezoeker van het spreekuur Reisvaccinaties krijgt bij de GGD in Eindhoven een persoonlijk gesprek. ,,We willen precies weten waar iemand heen gaat, wat zijn eventuele ziektegeschiedenis is, welke medicijnen hij slikt, waarvoor hij al is ingeënt. Dat is net zo belangrijk als de vaccinatie zelf", zegt Annemarie Rouw-Zuidema (56) uit Geldrop, een van de verpleegkundigen die de reizigersspreekuren draait.