Run for Kika in IJssportstadion Eindhoven: opa Jacques (88) wil genezing Bodhi (2) meemaken

EINDHOVEN - Meedoen aan Run for Kika, 10, 5 of 1 kilometer hardlopen om geld voor kankeronderzoek in te zamelen, geeft de hoop een voorsprong op de wanhoop. Dat hebben 850 deelnemers en nog eens zoveel publiek in het IJssportstadion in Eindhoven zondagmiddag ervaren. 

Veel kinderen met leukemie of andere vormen van kanker konden op het podium vertellen dat ze inmiddels zuiver zijn. Zoals Ize, die na een eerste behandeling van twee jaar de kanker zag terugkomen en nu, na opnieuw een behandeling, al weer een aantal weken schoon is. Anderen werken er nog aan om het zover te krijgen, zoals Tijs, Lena en Merijn, die desondanks op het podium kwamen.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.