Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Special Forces-tent op Park Hilaria in Eindhoven kun je met airsoft-pistolen schieten op menselijke silhouetten. © FotoMeulenhof

Schiettent 2.0 op Park Hilaria: hoe realistisch moet het zijn?

EINDHOVEN - Hoe echter, hoe beter. Op de kermis, ook nu op Park Hilaria in Eindhoven, wordt de schiettent steeds realistischer. Zitten daar grenzen aan?

De pistolen liggen klaar op de desk. Het doelwit is geen roosje, strootje, sterretje of voorbijhuppelende cowboy-op-paard, maar een menselijk silhouet. Wie hoofd of lichaam raakt, kan mooie prijzen winnen, zoals dat hoort op de kermis. Maar voor de ongeoefende schutter valt het niet mee, leert de ervaring. De meeste kogeltjes missen de witte cirkels ruimschoots.

  1. Speciaal uit Israël voor plaatsing van struikelstenen in Eindhoven
    PREMIUM

    Speciaal uit Israël voor plaatsing van struikel­ste­nen in Eindhoven

    EINDHOVEN - Het is de tweede keer dat Sonja Khan er speciaal vanuit Israël voor naar Eindhoven komt: het terugplaatsen van vier struikelstenen aan de Pastoriestraat waar haar ouderlijk huis ooit stond. Het huis moest wijken voor de herinrichting van de Pastoriestraat en daarmee moest ook voor de herdenkingsstenen een nieuwe en definitieve plek gevonden worden. De organisatie die in Eindhoven in totaal al 330 zogenoemde Struikelstenen plaatste, hoopt woensdag 18 september op veel belangstelling en steun bij dit bijzondere moment.