Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere onderwijsstaking in Eindhoven. © ED

Scholen sluiten als drukmiddel: wat vinden ouders ervan?

EINDHOVEN/HELMOND - Heel wat ouders moeten zich in bochten wringen om opvang voor hun kinderen te regelen, nu scholen donderdag en vrijdag dichtgaan om te staken. De ouders inzetten als drukmiddel richting politiek: een goed idee of niet?

Als boeren harde actie willen voeren, leggen ze het hele land plat door met tractoren de snelwegen te blokkeren. Maar zware landbouwvoertuigen hebben leraren niet tot hun beschikking. Als zij druk willen uitoefenen om de politiek hun bezorgdheid en boosheid over het lerarentekort en de hoge werkdruk echt te laten voelen, is het enige instrument dat hen ter beschikking staat het ongemak van ouders. En dat betekent dus: de school sluiten, ook al gaat het tegen hun aard in. Want je wordt geen leraar om klassen naar huis te sturen. 

  1. Eindhovense Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    Eindhoven­se Emma met gipsvlucht naar huis gebracht: ‘Het was aan boord heel gezellig’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Emma Lievers uit Eindhoven is een van hen. Zij ging op een van de pistes van Saalbach onderuit en vreest nu voor een gescheurde kruisband. De vlucht met andere pechvogels vond ze prettig: gedeelde smart is halve smart. ,,Het was aan boord heel gezellig”, zegt ze. ,,En het is fijn om van deur tot deur gebracht te worden.”