Volledig scherm
Shishalounge DéjaVú in Eindhoven. © Bert Jansen

Shishalounge DéjaVú in Eindhoven waar arrestatieteam binnenviel blijft dicht

EINDHOVEN - Er komt voorlopig geen rook uit de waterpijpen bij DéjaVú in Eindhoven. De straf van drie maanden sluiting zit er op, maar de shishalounge aan de Tongelresestraat blijft gesloten besloot de rechter.

Bij DéjaVú blijven de deuren voorlopig dicht. Het waterpijpcafé wilde voorlopig weer open in afwachting van een rechtszaak over de ingetrokken horecavergunning. Daar stak de voorzieningenrechter vrijdag een stokje voor. De horecazaak blijft tot aan de rechtszaak dicht, ook al zit de drie maanden sluiting door de gemeente Eindhoven er inmiddels op.

Geen beste reputatie

Die straf kreeg de horecazaak na een gewelddadige mishandeling begin februari. Een stelletje raakte daarbij flink gewond aan het gezicht. De politie vond later een kapot geslagen bierflesje en bloedvlekken die het verhaal ondersteunden. De twee slachtoffers vertelden verder dat ze waren bedreigd met een vuurwapen door personeel. DéjaVú had al geen beste reputatie. Omwonenden klaagden al sinds de opening drie jaar eerder over geluidsoverlast, parkeeroverlast en geweldincidenten. Zo zou de horecazaak volgens hen na sluitingstijd een keer zijn beschoten.

De mishandeling was de spreekwoordelijke druppel en aanleiding voor politie en gemeente om met een arrestatieteam een bezoekje te brengen. Wapens werden daarbij niet gevonden. Burgemeester Jorritsma besloot desalniettemin de horecazaak voor drie maanden te sluiten. Ook werden de vergunningen voor de speelautomaten en het schenken van alcohol ingetrokken.

Inkomsten

Begin juni zat de straf van de sluiting erop, maar daarmee heeft de zaak haar horecavergunning nog niet terug. Tegen het intrekken van die vergunning heeft de zaak bezwaar gemaakt. Wanneer de rechtszaak daarover plaatsvindt, is nog niet bekend. Al die tijd loopt de horecazaak allerlei inkomsten mis. De voorzieningenrechter zag echter geen reden om het besluit van de gemeente nu al terug te draaien. Wordt vervolgd.