De opzet van de nieuwbouw in de Gildebuurt in Oud Woensel in Eindhoven. Het gaat nog niet om het definitieve ontwerp van de plannen, maar om een indicatie van hoe hoog de geplande 219 nieuwe woningen worden. Linksonder is de Woenselse Markt, bovenin de Pastoriestraat (Ring).
Volledig scherm
PREMIUM
De opzet van de nieuwbouw in de Gildebuurt in Oud Woensel in Eindhoven. Het gaat nog niet om het definitieve ontwerp van de plannen, maar om een indicatie van hoe hoog de geplande 219 nieuwe woningen worden. Linksonder is de Woenselse Markt, bovenin de Pastoriestraat (Ring). © FAAM Architects/corporatie ’thuis

Sloop 119 woningen in Gildebuurt Eindhoven kan in zomer 2023 van start gaan; nieuwbouw klaar in 2025

EINDHOVEN - De sloop van 119 woningen in de de Gildebuurt in Oud-Woensel kan waarschijnlijk na de zomervakantie van 2023 beginnen. De nieuwbouw moet dan in het najaar van 2024 starten.

  1. Op klaarlichte dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtoffer’
    PREMIUM

    Op klaarlich­te dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtof­fer’

    TILBURG/BREDA - Pas in de avond komt het personeel van stadscafé De Spaarbank erachter dat de kluis is gestolen. Op een klaarlichte dag in juni is iemand daarmee naar buiten gelopen. Dat die uiteindelijk in de auto van Petru B. in Rotterdam ligt, komt omdat de verdachte die heeft gevonden. ,,Ik ben vals beschuldigd, ik ben hier het slachtoffer”, vertelt B. tegen de politierechter in Breda.