Ontsteken van het vredeslicht op de struikelstenen van de begraafplaats op landgoed De Grote Beek door scouts van de groep Johannes Vianney op 24 december 2019.
Volledig scherm
Ontsteken van het vredeslicht op de struikelstenen van de begraafplaats op landgoed De Grote Beek door scouts van de groep Johannes Vianney op 24 december 2019. © FotoMeulenhof

Tijdelijke afsluiting Landgoed De Grote Beek voor bezoekers

EINDHOVEN - Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is GGzE genoodzaakt om maatregelen te treffen voor het Landgoed De Grote Beek. Ter bescherming van cliënten en medewerkers zijn sinds vrijdag 20 maart de zijingangen op Vredenoord en de Anthony Fokkerweg dicht.

Auto’s, fietsers en voetgangers kunnen hier niet naar binnen. Alle toegangen zijn afgezet met dranghekken. Alleen de hoofdingang aan de Boschdijk blijft open voor medewerkers en leveranciers. Team beveiliging van GGzE houdt toezicht op naleving van de afsluiting, met ondersteuning van de camerabewaking.

Bezoekers mogen tijdelijk niet meer het terrein op. Ook familie, vrienden en naasten zijn niet meer welkom in de klinieken. Alleen in zeer bijzondere gevallen. GGzE doet haar uiterste best om het virus buiten de zorgafdelingen te houden en alle risico’s tot een minimum te beperken.

Bewegingstuin

Door de afsluiting zijn ook de bewegingstuin, sporthal, de boerderij, bed and breakfast Landgoed De Grote Beek, Het Ketelhuis, de begraafplaats, de expositie ‘Verhalen Herhalen’ en de locatie van scouting Johannes Vianney niet meer toegankelijk.

Een woordvoerder van GGzE geeft aan dat zij deze beslissing betreuren. In betere tijden zijn bezoekers weer van harte welkom op het landgoed. Maar de zorg gaat nu uit naar hun cliënten en medewerkers.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.