Tunnelbak nieuwe kruising rondweg in Eindhoven deels in gebruik

VideoEINDHOVEN - De ongelijkvloerse kruising op de Eindhovense rondweg ter hoogte van de Veldmaarschalk Montgomerylaan nadert zijn voltooiing. Op 18 september wordt deze volgens planning geopend. 

Sinds afgelopen vrijdag hoeven automobilisten, rijdend op de rondweg (Ring) in de richting van de John F. Kennedylaan, niet meer om de werkzaamheden heen te rijden, maar kunnen zij via de nieuwe tunnelbak onder de Montgomerylaan door. De noordelijke rijbaan is hiervoor opengesteld. Hierdoor kunnen de tunnelbouwers -niet gehinderd door het verkeer- verder werken aan de zuidelijke rijbaan, aldus de gemeente. 

De openstelling is tijdelijk. Over acht weken, bij de start van fase 5, gaat de onderdoorgang weer dicht in verband met de bouw van een lichtkunstwerk in de tunnelbak. 

HOV

De werkzaamheden zijn vorig jaar maart van start gegaan. Na de opening in september vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats, zoals de aanplant van groen. De gemeente heeft gekozen voor een ongelijkvloerse kruising -zonder verkeerslichten- om de bussen van de HOV-lijn vrij baan te kunnen geven. 

Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 15 juni, is de tunnelbak te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur. 

Volledig scherm
Tunnel nieuwe kruising rondweg in Eindhoven deels in gebruik © ED
  1. Zoon van overleden scooterrijdster doet emotionele oproep aan doorrijder om zich te melden: ‘Ze hebben m'n moeder afgepakt’

    Zoon van overleden scooter­rijd­ster doet emotionele oproep aan doorrijder om zich te melden: ‘Ze hebben m'n moeder afgepakt’

    EINDHOVEN - De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau Brabant camerabeelden vrijgegeven van de auto die doorreed na een aanrijding op zondag 15 september met een scooterrijdster (66) op de Elzentlaan in Eindhoven. De vrouw overleed een dag na de aanrijding. De politie roept de inzittenden van de auto, een donkerblauwe Opel Zafira, op zich te melden. Ook de zoon van het slachtoffer riep de doorrijder in het programma op zich te melden.