Volledig scherm
Busje vol met drugsafval werd in brand gestoken aan de Offenbachlaan in Eindhoven.

Twee Eindhovenaren (20) opgepakt voor brand in busje vol synthetische drugs in Offenbachlaan

VideoEINDHOVEN - De politie heeft woensdag twee mannen gearresteerd voor betrokkenheid bij de brand in een busje vol synthetische drugs in de Offenbachlaan in Eindhoven, op 7 oktober vorig jaar. 

Het gaat om twee 20-jarige Eindhovenaren. Ze zijn woensdagochtend vroeg opgepakt in de wijk Gestel, waar ze wonen. Officieel worden ze verdacht van betrokkenheid bij de dumpingen van chemisch afval, heling van gestolen bestelbussen en het vervuilen van de grond. Ze zitten nog vast, terwijl de politie verder onderzoek doet. 

De brand in de Eindhovense woonwijk zorgde voor veel overlast. Bewoners van een flat moesten worden geëvacueerd. Er kwamen zeer giftige gassen vrij. Een dag eerder werd in dezelfde straat ook al een busje met chemisch drugsafval gevonden. Daaruit lekte toen vloeistof, wat zorgde voor vervuilde grond. Een groot stuk grond moest worden afgegraven. Dat kostte tienduizenden euro's. 

In tv-programma Opsporing Verzocht werden in januari beelden vertoond van het volladen van het busje. Dat gebeurde op Urk. Bij een inval van de politie in die loods werden nog meer synthetische drugs gevonden. Aan de hand van tips na deze uitzending, en eigen onderzoek, is de politie de mannen op het spoor gekomen, zo meldt de politie woensdagmiddag. 

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven reageerde ‘pislink’ op de daders en noemde het een ‘levensgevaarlijke actie van idioten’.