Volledig scherm
PREMIUM
Hans Verhoeven, archivaris van FC Eindhoven © FotoMeulenhof

Van het oud vuil naar het clubarchief van FC Eindhoven: ‘Het is monnikenwerk’

De historie van FC Eindhoven lag ooit letterlijk bij het oud vuil. Supporter Hans Verhoeven (67) schrok daarvan en zag het als zijn roeping de clubgeschiedenis in ere te herstellen.

Is dít alles? Die gedachte vloog door het hoofd van Hans Verhoeven, bij zijn eerste duik in de archieven van FC Eindhoven. Als hobbyende supporter zocht hij, kort na de eeuwwisseling, oude foto’s voor op de nieuwe seizoenskaarten. ,,Nou, ik ben toen wel echt geschrokken”, blikt Verhoeven terug. ,,Het archief bestond uit slechts een paar stoffige mappen. Ik zei bij thuiskomst tegen mijn vrouw: snap jij het, dat zó een club bijna niets meer heeft van vroeger?”

  1. Eindhovenaar Joël S. veroordeeld tot 6 jaar cel en tbs voor doodsteken studente Sarah Papenheim

    Eindho­venaar Joël S. veroor­deeld tot 6 jaar cel en tbs voor doodsteken studente Sarah Papenheim

    EINDHOVEN/ ROTTERDAM - De 24-jarige Joël S. is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging door de rechtbank van Rotterdam voor het doodsteken van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Hij is vrijgesproken van moord, maar heeft bekend dat hij zijn 21-jarige huisgenote doodstak in het studentenhuis in Rotterdam op 12 december vorig jaar. Verslaggever Folkert van der Krol is aanwezig in de rechtbank en doet live verslag.