Volledig scherm
PREMIUM
Verbijstering in Maarheeze over drama in Eindhoven

Verbijstering in Maarheeze over drama in Eindhoven: ‘Kan me niet voorstellen dat hij zijn moeder om het leven heeft gebracht’

MAARHEEZE - Hoogopgeleid, veel vrienden en een sterke band met zijn moeder. Het nieuws dat de zoon (40) mogelijk verantwoordelijk is voor de dood van zijn 71-jarige moeder leidt tot ongeloof bij bekenden van het gezin.

De gordijnen zijn dicht, de zonneluifels niet opengedraaid en op de oprit ontbreekt een auto. Tot zover niks vreemds voor een tweede paasdag waarop veel mensen erop uit trekken. Maar dat er op de hoek van deze nette straat in Maarheeze meer speelt, bewijst een klein bosje bloemen voor de voordeur. Gele rozen. Ze liggen er ter nagedachtenis aan de vrouw des huizes.

  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet kon de gemeente Eindhoven pas op 7 juni beginnen met bestrijding van de processierups, toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.