Volledig scherm
© Bert Jansen

Verdachte (18) opgepakt voor overvallen Plus en McDonald's in Eindhoven

EINDHOVEN - De politie heeft een 18-jarige Eindhovenaar opgepakt voor de poging tot overval op een Plus-supermarkt aan de Woenselsestraat in zijn woonplaats. Tijdens het onderzoek naar de man bleek hij waarschijnlijk ook degene die in april nog in Bureau Brabant te zien was bij de overval op de McDonalds in Eindhoven. 

De man is dinsdagochtend rond 07.00 uur thuis opgepakt en zit nog vast. De politie hoopt in zijn kielzog nog meer mensen op te pakken. 

Hij probeerde volgens de politie op 1 februari met een metgezel de Plus aan de Woenselsestraat te overvallen. Ze beukten tegen de deur aan, maar die ging niet meer open. Uiteindelijk zijn ze er zonder overval te plegen vandoor gegaan. Het aanwezige personeel bleef volgens de politie hevig geschrokken achter. 

In april dit jaar waren in Bureau Brabant de beelden te zien van een gewapende overval op de Woenselse McDonald's in november 2017. Twee mannen bedreigden het personeel met een vuurwapen en namen geldlades mee. De tien aanwezige klanten moesten op de grond gaan liggen.

De politie gaat ervan uit dat de opgepakte man één van de twee daders is.