Olga Jonk (l) heeft een verrijdbare foodshare-kast gemaakt. Ze heeft hem net afgeleverd bij wijkbewoner Sevinç Saygili waar hij voor anderhalve maand onder haar carport staat.
Volledig scherm
Olga Jonk (l) heeft een verrijdbare foodshare-kast gemaakt. Ze heeft hem net afgeleverd bij wijkbewoner Sevinç Saygili waar hij voor anderhalve maand onder haar carport staat. © Kees Martens/DCI Media

Voedsel delen met de héle wijk dankzij verrijdbare foodshare-kast van Olga Jonk

EINDHOVEN  - Olga Jonk, bewoonster uit de wijk Achtse Barrier, heeft een verrijdbare ‘foodshare-kast’ gemaakt om in haar wijk te laten rouleren.

 1. Stef verlengde vijf levens door reanimatie: 'Als ik van huis ga, neem ik altijd mijn AED mee in een rugzak'
  PREMIUM

  Stef verlengde vijf levens door reanimatie: 'Als ik van huis ga, neem ik altijd mijn AED mee in een rugzak'

  EINDHOVEN/ROSMALEN - Miljoenen mensen wereldwijd zagen zaterdagavond hoe de Deense voetballer Eriksen tijdens een van de eerste wedstrijden van het EK op het veld in elkaar zakte, maar vervolgens met succes werd gereanimeerd. Het zorgde bij de Hartstichting en het Rode Kruis voor een regelrechte run op reanimatiecursussen en aanmeldingen van nieuwe ‘burgerhulpverleners’.
 2. Oranje scoort ook punten in Stratum; Heggenroosstraat blij met overwinning: ‘Laat maar komen’
  PREMIUM

  Oranje scoort ook punten in Stratum; Heggenroos­straat blij met overwin­ning: ‘Laat maar komen’

  EINDHOVEN - Een spannende wedstrijd met een uitstekend herstel van Oranje. Als het zo verder gaat, liggen er nog mooie voetbalavondjes in het verschiet. Dat is in het kort de conclusie van bewoners van de Heggenroosstraat in Eindhoven. Een groep Stratumse buurtbewoners had zich gisteravond geriefelijk op straat voor de tv genesteld. ‘Laat maar komen, we zijn er klaar voor', klonk het in het begin van de voetbalavond.