Volledig scherm
Het Parktheater in Eindhoven. © Menno Boon

Voorstelling in Parktheater Eindhoven vlak voor aanvang afgelast na diefstal laptops

EINDHOVEN/ROTTERDAM - De voorstelling Hamlet van Theater Rotterdam in het Parktheater in Eindhoven gaat zaterdagavond na een diefstal niet door. Dat meldt het Parktheater op sociale media. Volgens een woordvoerder ligt een diefstal ten grondslag aan de afgelasting.

,,Een vreselijk brutale bezoeker heeft drie laptops gestolen”, geeft hij aan. Vermoedelijk gebeurde dat tijdens een korte pauze van de technici. De laptops, voornamelijk nodig voor de muziek van de show, stonden al helemaal klaar voor de voorstelling die om 19.00 uur zou beginnen in de grote zaal. Iemand die ongezien de zaal in wist te komen, nam de apparatuur mee.

Zondag

Alle prioriteit ligt voor het Eindhovense theater op dit moment bij de voorstelling van zondagmiddag. Die staat om 14.30 uur op het programma. ,,Ik kan nog niks beloven, maar ben wel positief”, zegt de woordvoerder. ,,Bezoekers raad ik aan om vooral onze website in de gaten te houden.”

Theater Rotterdam is verantwoordelijk voor de uitvoering van familievoorstelling Hamlet, een stuk dat werd geschreven door William Shakespeare. Vrijdag werd Hamlet ook gespeeld in het Parktheater. De Rotterdammers hebben nog niet gereageerd op de diefstal. Gedupeerde gasten krijgen zaterdagavond een drankje aangeboden.