Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij ongeluk op A67 bij Asten, weg weer vrijgegeven

UPDATE + VIDEOGELDROP - Bij een ongeluk op de A67 tussen Geldrop en Asten is maandagmiddag een vrachtwagenchauffeur overleden. Twee anderen raakten gewond. In totaal waren er drie vrachtwagens bij het ongeluk betrokken. De weg richting Eindhoven was volledig dicht, omdat een vrachtwagen gevaarlijke stoffen vervoerde. Eén rijstrook werd rond 16.25 uur vrijgegeven, de rest volgde iets na 21.00 uur. 

Langs de plek van het ongeval werden na het ongeval anti-kijkschermen geplaatst. De identiteit van de overledene is nog niet bekend.

Bij het ongeluk waren in totaal drie vrachtwagens betrokken, waarvan er twee flink beschadigd zijn. De overleden chauffeur zat bekneld in zijn vrachtwagen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden de man niet meer redden. Wel boden zij hulp aan de andere twee gewonden die bij het ongeluk vielen. 

Gevaarlijke stoffen

Een van de betrokken vrachtwagens lekte een gevaarlijke stof. Voor de zekerheid bleef de brandweer daarom met twee blusvoertuigen en een hulpverleningsvoertuig in de buurt. De container met gevaarlijke stoffen werd rond 19.00 uur overgeladen. Daarna volgden herstelwerkzaamheden. 

In beide rijrichtingen ontstond file. 

Volledig scherm
Ongeval A67 © Bert Jansen
Volledig scherm
Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeluk op A67 bij Asten © Bert Jansen
Volledig scherm
Vrachtwagenchauffeur overleden na ongeluk A67 © Bert Jansen
  1. Eindhovenaar Joël S. veroordeeld tot 6 jaar cel en tbs voor doodsteken studente Sarah Papenheim

    Eindho­venaar Joël S. veroor­deeld tot 6 jaar cel en tbs voor doodsteken studente Sarah Papenheim

    EINDHOVEN/ ROTTERDAM - De 24-jarige Joël S. is veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging door de rechtbank van Rotterdam voor het doodsteken van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Hij is vrijgesproken van moord, maar heeft bekend dat hij zijn 21-jarige huisgenote doodstak in het studentenhuis in Rotterdam op 12 december vorig jaar. Verslaggever Folkert van der Krol is aanwezig in de rechtbank en doet live verslag.