Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Vriendschapspenning voor familie Brokken uit Eindhoven

EINDHOVEN - De familie Brokken heeft zaterdagavond de Vriendschapspenning van de stad Eindhoven ontvangen in Bayeux. De familie organiseert al 75 jaar de ceremonie in Bayeux rondom het 'vrijheidsvuur'. 

In 1945 kwamen Eindhovense wielrenners daar aan om het bevrijdingsvuur op te halen. Naast de kathedraal werd een vrijheidsvuur gemaakt, een fakkel aangestoken en achterop de fiets mee teruggenomen. Zij kwamen in contact met Martin Brokken, een Nederlander, woonachtig in Bayeux ,die de jaarlijkse organisatie op zich nam. Na zijn dood deed zijn zoon Jean het en na diens overlijden zijn vrouw Danièle Brokken.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.