Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vrouw (62) overlijdt tijdens politietransport in Eindhoven: Rijksrecherche start onderzoek

EINDHOVEN - Een vrouw van 62 is donderdagmiddag overleden tijdens een politietransport in Eindhoven. Dat meldt de politie. Ze werd onwel. Agenten probeerden haar nog te reanimeren maar dat mocht niet meer baten. Ze overleed in het ziekenhuis.

Het slachtoffer, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zou eerder op de dag overlast veroorzaakt hebben aan de Vlaanderenlaan in het noorden van Eindhoven. De politie kreeg daarvan meerdere meldingen binnen.

In overleg met partners regelde de politie een opvanglocatie aan de Barrierweg voor de vrouw. Ze werd daarheen gebracht in een transportbusje. Aan het einde van die rit werd de 62-jarige onwel. ,,Bij de opvanglocatie is daarop door de collega’s direct de reanimatie opgestart. Uiteindelijk is ze door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.”

Rijksrecherche onderzoekt

Daar overleed ze aan het einde van de middag. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht. Dat is gebruikelijk wanneer iemand overlijdt in handen van de politie.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.