De opening van de nieuwe brandweerkazerne aan de Edenstraat in Eindhoven in 1952
Volledig scherm
De opening van de nieuwe brandweerkazerne aan de Edenstraat in Eindhoven in 1952 © Frans van Mierlo

Waarom was de nieuwe Eindhovense brandweerkazerne in 1952 de tijd ver vooruit?

EINDHOVEN - Het is november 1952 als de gloednieuwe brandweerkazerne aan de Edenstraat in Eindhoven wordt geopend. Een voor die tijd blijkbaar ultramodern gebouw. Wie weet nog waarom de brandweer in Eindhoven voorop liep bij nieuwe ontwikkelingen of is zelfs nog bij de opening van de kazerne geweest? We horen het graag. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

 1. Willem Drees sloeg in 1958 de eerste paal voor de Eindhovense universiteit. Wie was er nog meer bij?

  Willem Drees sloeg in 1958 de eerste paal voor de Eindhoven­se universi­teit. Wie was er nog meer bij?

  EINDHOVEN - Een beetje stad heeft natuurlijk een universiteit. In oktober 1958 werd in Eindhoven de eerste paal geslagen voor de bouw van de Technische Universiteit. Destijds nog Technische Hogeschool. De eerste paal werd geslagen door Willem Drees die bezig was aan zijn laatste maanden als minister-president. Wie was er nog meer bij en heeft er nog verhalen over? We horen het graag. Kijk ook op ed.nl/oudedoos of onder dit artikel voor meer foto’s.
 1. Jasmijn van den Hoogen en Hangmat schrijven Eindhoven-lied winnen in competitie The Sound of Eindhoven

  Jasmijn van den Hoogen en Hangmat schrijven Eindhoven-lied winnen in competitie The Sound of Eindhoven

  EINDHOVEN – Jasmijn van den Hoogen is de winnaar geworden van de verkiezing The Sound of Eindhoven. Haar compositie Doemedanieaan Man werd door de vakjury als beste bestempeld. De publieksprijs werd gewonnen door het trio Hangmat met Lichtjesroute. Beide winnaars komen later dit najaar op de A en B-kant van een heuse vinylplaat. Ook krijgen ze elk 1000 euro en mogen een professionele videoclip maken.
 2. Theaterfestival De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

  Theaterfes­ti­val De Parade in Eindhoven afgetrapt; eerste festival dit coronajaar in Zuid-Nederland

  De 30ste editie van De Parade werd vrijdagavond afgetrapt in Eindhoven, naast het Parktheater. Het was de eerste keer dat het bekende theaterfestival Brabant aandeed. Het is het eerste festival in Zuid-Nederland in dit coronajaar. De Parade in Eindhoven vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats vanwege de coronamaatregelen. De tent De Reizende Schouwburg blijft nog tot en met 27 juni in Eindhoven staan. Per dag is er plek voor 150 bezoekers. Die kunnen een pakket boeken met diner, of een matinee. Op het programma onder meer de cabaretiers Remko Vrijdag en Rutger de Bekker en Het Zuidelijk Toneel.