Woningcorporatie Woonbedrijf laat nog dit jaar zonnepanelen plaatsen op 700 woningen extra in Eindhoven.
Volledig scherm
Woningcorporatie Woonbedrijf laat nog dit jaar zonnepanelen plaatsen op 700 woningen extra in Eindhoven. © Woonbedrijf

Weer 700 woningen Woonbedrijf met zonnepanelen in Eindhoven

EINDHOVEN Corporatie Woonbedrijf gaat nog 700 woningen in Eindhoven voorzien van zonnepanelen dit jaar. Bewoners van de Geestenberg in Tongelre hebben al een brief gehad, binnenkort volgen de Veluwelaan, de Vlinderbuurt en enkele straten in Blaarthem/Genderdal. Later dit jaar komen dan nog de Achtse Barrier en andere straten in de Woenselse Heide aan bod. 

De 700 woningen komen bovenop de 380 huizen in Veldhoven (d’Ekker) en Best (Naastenbest) die al zonnepanelen kregen dit jaar. Én bovenop de 1002 huurders in Eindhoven en 573 in de regio die sinds 2017 al meedoen aan het zonne-energieproject met woningstichting ‘thuis. Samen zijn de projecten goed voor in totaal bijna 15.000 panelen. ‘Thuis heeft ook nog eens 1321 huurders enthousiast gemaakt en in totaal 12.517 zonnepanelen laten plaatsen.

Huurwoningen van corporatie Woonbedrijf in de wijk d'Ekker in Veldhoven kregen dit jaar ook al zonnepanelen.
Volledig scherm
Huurwoningen van corporatie Woonbedrijf in de wijk d'Ekker in Veldhoven kregen dit jaar ook al zonnepanelen. © Woonbedrijf

Volgens Woonbedrijf scoren d’Ekker en Naastenbest nu zo'n 60 procent van de woningen die zonnepanelen hebben, landelijk een hoog percentage. 

Huurders krijgen daarbij de garantie dat ze meer geld besparen op de energierekening dan dat ze kwijt zijn aan de maandelijkse kosten voor plaatsing.  

Woonbedrijf investeert dit jaar in totaal zo'n 3 miljoen euro in zonnepanelen op de 1250 woningen in de regio. 

Ook in de wijk Naastenbest in Best liet woningcorporatie Woonbedrijf zonnepanelen plaatsen.
Volledig scherm
Ook in de wijk Naastenbest in Best liet woningcorporatie Woonbedrijf zonnepanelen plaatsen. © Woonbedrijf