Dankzij het kraken van de chatdienst EncroChat kon de politie meer dan twintig miljoen berichten van criminelen live meelezen.
Volledig scherm
Dankzij het kraken van de chatdienst EncroChat kon de politie meer dan twintig miljoen berichten van criminelen live meelezen. © FOTO POLITIE

Weer las politie live berichten mee van criminelen: 30 aanhoudingen en 75 invallen, ook in Brabant

Tientallen geplande ernstige geweldsdelicten, waaronder ontvoeringen, liquidaties en schietpartijen zijn de afgelopen tijd voorkomen doordat de politie opnieuw live kon meelezen met berichten van criminelen. Dit keer doordat de politie wist binnen te dringen in het platform Sky CC waarmee criminelen versleuteld konden communiceren met elkaar. Dat maakte de Landelijke Eenheid dinsdagmiddag bekend.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?