Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van de bouwplannen van Burgland Real Estate op het Vogelzangterrein in Eindhoven met op de voorgrond de Willemstraat. © Burgland Real Estate

Wethouder Torunoglu gaat praten met buurt en ontwikkelaar over bouwplannen Willemstraat Eindhoven

EINDHOVEN - Wethouder Yasin Torunoglu gaat met projectontwikkelaar Burgland en de omwonenden van de terreinen Vogelzang en Van de Ven aan de Willemstraat in gesprek. Om te kijken of hij ze dichterbij elkaar kan krijgen. 

Maar Torunoglu waarschuwde wel dat hij niet kan beloven dat daarmee alles op te lossen is. ,,Als ik de lijst met punten zie waar ze het niet eens zijn, dan denk ik niet dat me dat gaat lukken. Maar dan kan ik in ieder geval onderbouwen waarom het niet gelukt is", zei de wethouder dinsdagavond in de gemeenteraad. Die behandelde de inspraakprocedure voor de twee bouwplannen op initiatief van D66. 

  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.