Volledig scherm
PREMIUM
Fien Dekker, Wendy Verdaasdonk en Anouk van der Poll van Regenwacht040. © Geert Van Elten

Witte Dorp eerste wijk in Eindhoven: een regenton om je tuin klimaatbestendig te maken

EINDHOVEN - Tegels uit de tuin, de regenton erin. Regenwacht040 verzorgt workshops over het klimaatbestendig maken van je tuin en de gemeente geeft subsidie. Het Witte Dorp heeft zaterdag 6 juli de primeur.

Welke kant je ook kiest in de klimaatdiscussie: iedereen merkt dat de extremen in het weer steeds sterker worden. Lange droogteperiodes worden gevolgd door tijden met extreem veel regen. Tegelijkertijd zijn steden aan het verdichten en wordt een eigen tuintje steeds minder vanzelfsprekend. Toch gloort er hoop aan de horizon. Want Regenwacht040 gaat samen met de gemeente Eindhoven inwoners stimuleren het regenwater op te vangen, tegels uit de tuin te halen en meer groen te laten groeien.

  1. Zoon van overleden scooterrijdster doet emotionele oproep aan doorrijder om zich te melden: ‘Ze hebben m'n moeder afgepakt’

    Zoon van overleden scooter­rijd­ster doet emotionele oproep aan doorrijder om zich te melden: ‘Ze hebben m'n moeder afgepakt’

    EINDHOVEN - De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau Brabant camerabeelden vrijgegeven van de auto die doorreed na een aanrijding op zondag 15 september met een scooterrijdster (66) op de Elzentlaan in Eindhoven. De vrouw overleed een dag na de aanrijding. De politie roept de inzittenden van de auto, een donkerblauwe Opel Zafira, op zich te melden. Ook de zoon van het slachtoffer riep de doorrijder in het programma op zich te melden.