Volledig scherm
PREMIUM
Puinruimers Maudi (links) en Willem. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zeven gevulde containers is het resultaat na twee uur puinruimen op Strijp-S in Eindhoven

EINDHOVEN - Verdorie, er zijn in Eindhoven veel liefhebbers van een sigaretje. Die conclusie trek ik na een aantal uur vuil ruimen op Strijp-S. Zaterdag was het namelijk World Cleanup Day.

Op het eerste gezicht valt het best wel mee. Nee, Strijp-S is niet heel erg bevuild. Toegegeven: sinds kunstschool SintLucas zich twee jaar geleden op het voormalig fabrieksterrein van Philips vestigde, is de hoeveelheid restafval wél toegenomen. Maar niet dusdanig dat ik als wijkbewoner struikel over de frisdrankblikjes en koekverpakkingen. Desondanks vond ik het een goed idee om op mijn vrije weekenddag vroeg uit de veren te gaan voor een betere wereld. Een kleine moeite, toch?

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.