Alois Nelissen maakt de overstap van Defusekids naar SK Gaming Prime en verhuist naar Duitsland om daar fulltime te gaan gamen.
Volledig scherm
Alois Nelissen maakt de overstap van Defusekids naar SK Gaming Prime en verhuist naar Duitsland om daar fulltime te gaan gamen. © Defusekids

19-jarige Nederlander verhuist naar Duitsland om fulltime professioneel te gamen

Hij is pas 19 jaar, maar Alois Nelissen verruilde kortgeleden toch het ouderlijk huis in Nederland voor een appartement in Duitsland om daar fulltime te gaan gamen. Nelissen is een van de nieuwste aanwinsten van esportsorganisatie SK Gaming Prime, dat in de Duitse League of Legends-competitie speelt. Het is voor Nelissen een droom die werkelijkheid wordt.

  1. Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

    Coureur Rudy van Buren: 'Sponsoring is het grootste verschil tussen racen in een sim of op het ciruit’

    Rudy van Buren is een van de beste simracers van Nederland. De 29-jarige Nederlander begon zijn carrière op de kartbaan, maar moest daar vanwege de hoge kosten mee stoppen. Zijn daaropvolgende overstap naar de sim was zo succesvol dat het hem ook weer kansen op het echte circuit opleverde, maar dat ging volgens de coureur zeker niet vanzelf. „Veel mensen beseffen niet hoeveel marketingwerk er nodig is om te kunnen racen.”