Bryan Hessing van Heracles Almelo sprak duidelijke taal na het gelijkspel tegen Fortuna Sittard.
Volledig scherm
Bryan Hessing van Heracles Almelo sprak duidelijke taal na het gelijkspel tegen Fortuna Sittard. © eDivisie

Bryan Hessing: Eerste of vierde in de eDivisie, het boeit geen reet

eDivisieGisteravond speelde Heracles Almelo met 2-2 gelijk tegen Fortuna Sittard in de vierde speelronde van de eDivisie. Heracles-speler Bryan Hessing maakt zich niet druk: ,,Of je nou eerste of vierde wordt, het boeit geen reet. Aan het einde worden de prijzen verdeeld.”

Hessing doelt hiermee op de finales, die dit seizoen wederom in AFAS Live worden gespeeld. De top 4 gaat direct door naar die finales en de nummers 5 t/m 12 spelen play-offs voor de andere vier plekken. Vorig seizoen eindigde landskampioen PEC Zwolle als veertiende in het reguliere seizoen. ,,Zij hebben het heel zwaar gehad, maar worden wel kampioen aan het einde van de rit. We pakken nu een puntje en er is niks aan de hand.”

Ondanks de sterke woorden benadrukt Hessing wel de mentaliteit van zichzelf en zijn teamgenoot Lev Vinken: ,,We zijn winnaars, laat dat duidelijk zijn. Natuurlijk willen we bovenaan staan.”

Koploper na monsterzege

Vitesse heeft gisteravond met een 5-1 overwinning de koppositie in de eDivisie gepakt. Volgens Vitesse-speler Renzo Oemrawsingh speelde zijn teamgenoot Tjardo Paliama de sterren van de hemel: ,,Dit was zijn beste wedstrijd in de eDivisie tot nu toe.”

Paliama was ook te spreken over zijn eigen spel. De Vitessenaar won zijn duel tegen Willem II met 3-0. ,,Ik heb een heel goede wedstrijd gespeeld”, vertelt hij. ,,Verdedigend speelde ik enorm sterk en het is het derde duel waarin ik de nul heb gehouden.” Of het zijn beste wedstrijd was durfde Paliama niet te zeggen: ,,Dat weet ik even niet hoor. Het was in ieder geval een erg goede wedstrijd.”

Vitesse deelt momenteel de koppositie met FC Groningen. Beide ploegen verloren dit seizoen nog niet. Door de flinke overwinning van gisteravond heeft Vitesse echter een beter doelsaldo.

Quote

Tjardo speelde zijn beste wedstrijd in de eDivisie tot nu toe

Renzo Oemrawsingh, Vitesse

Uitslagen eDivisie speelronde 4

FC Utrecht - FC Twente 4-4
Fortuna Sittard - Heracles 2-2
Feyenoord - FC Groningen 2-4
Sparta - Ajax 1-3
Willem II - Vitesse 1-5
VVV Venlo - AZ 3-0
PSV - Heerenveen 3-2
PEC Zwolle - ADO Den Haag 2-0
FC Emmen - RKC Waalwijk 4-3