Het immens populaire spel Fortnite is nu eindelijk ook verkrijgbaar in de Google Play Store, waar het de afgelopen achttien maanden alleen via de website van ontwikkelaar Epic Games beschikbaar was.
Volledig scherm
Het immens populaire spel Fortnite is nu eindelijk ook verkrijgbaar in de Google Play Store, waar het de afgelopen achttien maanden alleen via de website van ontwikkelaar Epic Games beschikbaar was. © ANP

Fortnite-ontwikkelaar buigt toch voor Google, game nu ook beschikbaar in Play Store

Anderhalf jaar nadat de immens populaire game Fortnite al een mobiele versie kreeg die vanaf de website van ontwikkelaar Epic Games te downloaden was, is het spel nu ook beschikbaar in de Google Play Store. Epic Games blijft de app ook buiten de Play Store aanbieden.

De mobiele versie van het spel Fortnite is vanaf vandaag beschikbaar in de Google Play Store, zo laat ontwikkelaar Epic Games weten. Dit is opmerkelijk, want de afgelopen achttien maanden bood Epic Games het spel via hun eigen website aan en weigerde het bedrijf de app naar de Play Store te uploaden.

Financieel oogpunt

In augustus 2018 bood Epic Games voor Android-gebruikers een mobiele versie van hun spel Fortnite aan via hun eigen website. De ontwikkelaar deed dit voornamelijk vanuit financieel oogpunt, omdat Google 30 procent van de opbrengsten van de app incasseert als deze via de Play Store wordt aangeboden. Ook vond Epic Games naar eigen zeggen een ‘directere klantrelatie met de gebruiker’ belangrijk.

Nu buigt Epic Games dan toch het hoofd en is de mobiele versie van Fortnite beschikbaar in de Google Play Store. De ontwikkelaar stelt in een verklaring aan Amerikaanse gaming website Polygon: ,,Na Fortnite achttienmaanden buiten de Google Play Store aan te bieden aan Android-gebruikers, zijn we tot een realisatie gekomen. Google zet apps buiten de Play Store enorm buitenspel door herhaaldelijke en beangstigende pop-ups over de mogelijke gevaren van deze apps.”

Apple-gebruikers

Eigenaars van een Apple-telefoon konden Fortnite het afgelopen anderhalf jaar al wel downloaden via de officiële App Store. Apple staat namelijk niet toe dat er apps van buiten deze app-winkel worden geïnstalleerd en Epic Games had dus geen andere keus.