G2 Esports won afgelopen weekend van Fnatic in de LEC en nam de koppositie stevig in handen.
Volledig scherm
G2 Esports won afgelopen weekend van Fnatic in de LEC en nam de koppositie stevig in handen. © Riot Games

G2 Esports schudt concurrentie af en gaat aan kop in Europese League of Legends-competitie

LECHet is G2 Esports gelukt om eigenhandig de koppositie in de Europese League of Legends-competitie (LEC) te claimen. In een directe confrontatie versloegen zij dit weekend zowel Origen als Fnatic, waardoor er definitief een gat is geslagen met de concurrenten.

Voorafgaand aan afgelopen weekend deelden G2 Esports, Origen en Fnatic de bovenste plaats in de LEC. Op vrijdag nam G2 het op tegen Origen, terwijl Fnatic tegen SK Gaming aan moest treden. Zowel G2 als Fnatic wist hun wedstrijd te winnen, waardoor de kraker tussen beide teams op zaterdag extra beladen was.

Fnatic nam dapper het voortouw in de wedstrijd en kwam op een redelijke voorsprong. G2 Esports staat echter bekend om hun sterke tactische spel en kwam dus ook beetje bij beetje terug. Toen Fnatic een grote strategische blunder maakte door Baron Nashor te forceren, nam G2 Esports het roer over. Vanaf dat moment was Fnatic volledig de controle kwijt en sleepte G2 de winst gemakkelijk binnen.

Nederlanders zakken af

Nederlanders Dan Dan en Febiven deden vrijdag nog goede zaken door met hun team Misfits te winnen van Excel Esports, met coach Joey ‘YoungBuck’ Steltenpool. Zaterdag legde Misfits het echter af tegen Origen, waardoor er nu een afstand is ontstaan tot de koplopers. Misfits heeft nog steeds goede papieren om een mooie eindnotering te halen, maar moet daarna strijden in de play-offs.

Uitslagen LEC speelronde 7

Vrijdag 6 februari
Team Vitality vs Rogue 0-1
Schalke 04 vs MAD Lions 0-1
SK Gaming vs Fnatic 0-1
Excel Esports vs Misfits Gaming 0-1
Origen vs G2 Esports 0-1

Zaterdag 7 maart
SK Gaming vs Schalke 04 0-1
Team Vitality vs Excel Esports 1-0
Rogue vs MAD Lions 1-0
Misfits Gaming vs Origen 1-0
Fnatic vs G2 Esports 0-1