Max Verstappen racet virtueel tijdens de Red Bull Racing Budapest Showrun.
Volledig scherm
Max Verstappen racet virtueel tijdens de Red Bull Racing Budapest Showrun. © Red Bull Racing

Max Verstappen stapt dit weekend wederom in virtuele racewagen

In het weekend van 14 op 15 maart vond The Race’s All-Star Esports Battle plaats. Het bleek een succes, het evenement is inmiddels meer dan 600.000 keer bekeken en krijgt daarom dit weekend een vervolg. Ook Max Verstappen doet weer mee. Liefhebbers kunnen de virtuele race zaterdag (tussen 18.00 uur en 20.00 uur) en zondag (tussen 21.00 uur en 23.00 uur) op Ziggo Sport bekijken.

Het virtuele racen, beter bekend als simracen, maakt een enorme populariteitsgroei door. Het coronavirus gooit voor de motorsport momenteel roet in het eten, waardoor dit weekend onder andere de GP van Bahrein is afgelast. Als alternatief stappen coureurs als Max Verstappen in de virtuele racewagen. Iets wat hij normaliter ook doet tijdens het buitenseizoen.

Afgelopen vrijdag werd er een officieel alternatief aangekondigd op de Formule 1, dat dit weekend begint. Toch verwacht Darren Cox, CEO van The Race, deze week nog meer bekende racers. ,,Vorig weekend was een gigantisch succes, maar voor de tweede ronde leggen we de lat nog hoger.” Max Verstappen werd afgelopen weekend 11e, nadat hij tot tweemaal toe in de spin kwam.

All-Star Esports Battle ronde 2

De race van dit weekend vindt plaats op zaterdag 21 maart om 18.00 Nederlandse tijd. Het evenement is hieronder live te volgen via het YouTube-kanaal van The Race.

Allereerst vinden er drie kwalificatierondes plaats, respectievelijk groep 1 tot en met 3. Per groep kwalificeren zich acht racers voor de finale. De finale zal plaatsvinden rond 19.30. Het verslag wordt gedaan door voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer en de Britse Formule 1-verslaggever Jack Nicholls.