Na Gamescom en de E3 zijn nu ook de Tokyo Game Show en Paris Games Week afgelast vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
Na Gamescom en de E3 zijn nu ook de Tokyo Game Show en Paris Games Week afgelast vanwege het coronavirus. © AP

Paris Games Week en Tokyo Game Show ook afgelast door coronacrisis

Opnieuw worden twee grote game-evenementen afgelast. De Paris Games Week en de Tokyo Game Show gaan in 2020 allebei definitief niet door. Laatstgenoemde krijgt wel een online variant.

Het coronavirus is een wereldwijd probleem voor (grote) evenementen en ook de gameindustrie krijgt flinke tegenslagen te verduren. De Paris Games Week en de Tokyo Game Show gaan beide niet door vanwege de coronacrisis. Ieder jaar komen honderdduizenden bezoekers naar beide evenementen en de organisaties nemen het zekere voor het onzekere. De evenementen in Tokio en Parijs staan namelijk respectievelijk op de planning voor september en oktober, waar officieel nog geen maatregelen voor bekend zijn.

De organisatie van de Tokyo Game Show laat in hun verklaring weten dat er wel een online alternatief komt voor het toonaangevende evenement. Van 24 tot en met 27 september vindt de gamebeurs dus niet plaats in het gebruikelijke Makuhari Messa, maar via een livestream op internet. Of de Paris Games Week ook voor een online evenement kiest, is niet duidelijk. In de verklaring op hun website wordt hier met geen woord over gerept.

Summer Game Fest

Al eerder werd bekend dat grote gamebeurzen E3 en Gamescom dit jaar afgelast zijn. Om het gemis van deze grote evenementen te verzachten is er de komende vier maanden een groot online festival waar zestien uitgevers ieder een bijdrage leveren. Riot Games, Electronic Arts en Microsoft zijn onder ander onderdeel van dit Summer Game Fest.