Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward kiest voor een interessante aanpak tegen valsspelers en laat verdachte gamers tegen elkaar spelen.
Volledig scherm
Call of Duty-ontwikkelaar Infinity Ward kiest voor een interessante aanpak tegen valsspelers en laat verdachte gamers tegen elkaar spelen. © Infinity Ward

Valsspelers in Call of Duty moeten nu tegen elkaar spelen

Deze week voerde game-ontwikkelaar Infinity Ward een serie updates door in Call of Duty Warzone die valsspelers het leven zuur moet maken. Door verdachten van vuil spel tegen elkaar te laten spelen hoopt Infinity Ward de strijd tegen hackers te winnen.

Valsspelers, die bij het gamen vaak cheaters of hackers worden genoemd, zijn een groot probleem in Call of Duty Warzone. Het spel is sinds begin maart speelbaar, maar ervaart amper anderhalve maand later enorm veel last van deze cheaters: mensen die programma’s gebruiken om vals te spelen zodat ze bijvoorbeeld door muren heen kunnen kijken of altijd raak schieten.

De ontwikkelaar van het spel heeft bekendgemaakt grote stappen te ondernemen tegen de valsspelers. Naast strengere controles wanneer er een melding wordt gemaakt van mogelijk vals spel, is er ook een creatief idee bedacht dat het oneerlijke gedrag moet ontmoedigen. Spelers die ernstig verdacht worden van deze praktijken worden namelijk in het spel tegenover elkaar gezet. Zo ervaart een mogelijke valsspeler ook eens hoe het is om dit mee te maken.

Spelers die melding maken van mogelijke valsspelers krijgen nu ook actief een melding als die speler daadwerkelijk is verbannen van het spel. Zo hoopt Infinity Ward het vertrouwen van de spelers te winnen en aan te tonen dat er daadwerkelijk iets met de meldingen wordt gedaan.