Victorio speelde jarenlang het populaire spel CSGO op competitief niveau, maar dreigt nu de gevangenis in te moeten.
Volledig scherm
Victorio speelde jarenlang het populaire spel CSGO op competitief niveau, maar dreigt nu de gevangenis in te moeten. © Valve

Voormalig pro gamer veroordeeld tot 116 jaar gevangenisstraf in Brazilië

De Braziliaanse Shayene Victorio, online beter bekend als ‘shAy’, is volgens de Amerikaanse zender ESPN veroordeeld tot 116 jaar gevangenisstraf. De speelster stopte vorig jaar met esports en werd influencer. Nu wordt ze verdacht van grootschalige fraude.

Volgens ESPN hielp Victorio in de periode tussen 2013 en 2017 een winkel waarbij aan 118 klanten spullen werden verkocht die nooit werden geleverd. Het niet leveren van goederen is in Brazilië een zeer zware overtreding. De fraude levert de CSGO(Counter-Strike: Global Offensive)-speelster een gevangenisstraf van 116 jaar op. Victorio is echter nog niet opgepakt en hoeft, als ze daadwerkelijk gearresteerd wordt, ook niet de volledige 116 jaar uit te zitten.

Hoger beroep

In Brazilië is de maximale straf namelijk 30 jaar en een daadwerkelijke arrestatie mag pas uitgevoerd worden als het hoger beroep is afgerond. Victorio heeft al bekendgemaakt dat ze in beroep gaat. Op Instagram plaatste de influencer een verklaring dat haar ex-partner alle verantwoordelijkheid op zich zou nemen en dat zij hier niets mee te maken heeft.

Victorio maakte in 2008 haar esports-debuut voor aiMuse met Counter-Strike 1.6 en speelde later onder andere voor Team One RED en Keyd Stars Female. Na haar periode bij het laatstgenoemde team besloot ze in 2019 te stoppen met esports en werd ze influencer. Op Instagram heeft ze ruim 91.000 volgers.