-
PREMIUM
Iedereen welkom bij Hop On Hop Off: ‘Bier in de hoofdrol, maar muziek en eten net zo belangrijk’
BREDA - Een bierfestival waar ook kinderen en frisdrinkers blij van worden, dat is het uitgangspunt van Hop On Hop Off in Breda. Speciaalbieren hebben er de hoofdrol, maar met ook 25 foodtrucks, een kinderhoek en volop (live) muziek, trekt het driedaagse festijn een breed publiek.Breda -
indebuurt.nl
Emily opent healthy foodbar in Breda: 'In Hongkong en Sydney zie je ze overal'
Van Hongkong tot Australië: je ziet tegenwoordig steeds meer healthy food bars. Dat was voor Emily Tunderman (26) uit Prinsenbeek reden genoeg om zelf een healthy bar te beginnen in Breda. “Met mijn ervaringen uit het buitenland breng ik gezonde en lekkere producten naar onze stad.”Breda -
PREMIUM
Brabants horecagezin verruilt Tirol voor Strijbeek: ‘Ik paste daar niet tussen’
STRIJBEEK - Ze hadden een succesvolle horecazaak in Zevenbergen, vertrokken vervolgens naar Oostenrijk en nu zijn William en Jolein van de Kasteele terug op Brabantse bodem. In Strijbeek beginnen ze brasserie De Smokkelaar. Vooral Jolein wilde graag terug: ,,Ik kreeg heimwee.”Strijbeek -
PREMIUM
Kim en Vinnie springen in gat met Bij de Buren: ‘Veel vraag naar feestlocatie voor kleinere groepen’
PRINSENBEEK - Nieuwe buren voor café De Stee in Prinsenbeek. Tot eind 2022 zat Anneke van Hooijdonk met haar cafetaria ’t Steeke naast de kroeg aan de Haverdijk. In mei opent feestlocatie Bij de Buren in dat pand.Prinsenbeek -
PREMIUM
Creatief met een ketelhuis: met restaurant Blossem kan Beyond Taste zich helemaal uitleven
OOSTERHOUT/BREDA - In het ketelhuis van de voormalige Nibb-it-fabriek in Breda start donderdag restaurant Blossem. Het is een project van de Beyond Taste-groep uit Oosterhout. ,,Hier komt onze culinaire en creatieve kant samen”, zegt oprichter Rob van den Broek.Breda
-
indebuurt.nl
Bredase Aleyna (23) runt eigen afhaalrestaurant: 'Onze Turkse gerechten zijn uniek in Breda'
Is het jou al opgevallen dat de Haagdijk een nieuw afhaalrestaurant heeft? Sinds 10 januari 2023 is de Bredase Aleyna Avci (23) eigenaresse van Nayino, een restaurant waar je mediterraans eten haalt. “We serveren voornamelijk Turkse gerechten, die je nergens anders in Breda vindt”, zegt Aleyna.Breda -
PREMIUM
In Oosterhout zit de horeca weer lekker vol, zelfs met Bredanaars: ‘Het is beter dan voor corona’
OOSTERHOUT – Deze week is het drie jaar geleden dat de horeca de deuren moest sluiten vanwege corona. Ook in Oosterhout kregen cafés en restaurants vervolgens klap op klap. Hoe staat het er nu voor? ,,Wij draaien goed, maar het moet wel goed blijven gaan.”Oosterhout -
indebuurt.nl
Lekker vers en lokaal! Boerderijwinkels in of bij Breda
Wil je verse en lokale producten in huis halen? Je vindt rondom Breda verschillende boerderijwinkels waar je naartoe kunt. Tip: maak er meteen een fietstochtje van en je hebt een leuke activiteit!Breda
-
Bar-restaurant Maddox in mei van start in het oude Sumo-pand aan de Grote Markt
BREDA - Het nieuwe horecabedrijf in het voormalige Sumo-pand aan de Grote Markt in Breda gaat Maddox heten, met als ondertitel ‘bar kitchen venue’. De zaak gaat in de tweede helft van mei van start.Breda -
Bredase Stek-zaak Radio Pannekoek zet er een punt achter
BREDA - De Bredase horecagelegenheid Radio Pannekoek stopt ermee. De uitbaters van de zaak op de ‘alternatieve broedplaats’ Stek aan de Veilingkade zien onvoldoende toekomstperspectief nu de regels voor het gebruik van het perceel worden aangescherpt.Breda -
PREMIUM
Zelfs corona zet geen rem op de horecagroei in Breda: vijftig extra zaken in drie jaar
BREDA - De coronamaatregelen van de afgelopen jaren hebben geen rem gezet op de groei van de horeca in Breda. In drie jaar tijd is het aantal horecazaken in de gemeente met 9 procent gestegen van 564 naar 614.Breda -
PREMIUMcolumn
Het mag een onsje minder, maar écht helemaal zonder?
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Zuivel & Vlees. Tijd om de balans op te maken. Aflevering 6 (en slot): de beloning.Breda -
PREMIUMOVER DE TONG
Big Belly Bar heeft 24 wisseltaps maar serveert ook gerechten met een ‘culinaire twist’
BREDA - Bij Big Belly Bar & Garden in Breda wordt uiteraard bier van de gelijknamige brouwerij geschonken. Maar de horecazaak ontwikkelt zich ook steeds meer tot een goed restaurant.Breda
-
PREMIUM
Nieuw Bredaas ‘horecapleintje’ met sapjes, koffie en slow food
BREDA - In het midden van de Nieuwe Ginnekenstraat in Breda kunnen mensen dit voorjaar naar elkaar zwaaien vanaf drie terrasjes: bij Chatwick Coffee Roasters, Emily’s Healthy Bar en Maritz Slow Food.Breda -
PREMIUM
Café-restaurant In den Molen in Etten-Leur krijgt een flinke metamorfose, mét een terras aan het water
ETTEN-LEUR - Met een terras aan het water, een grote nieuwe serre en een complete renovatie van het monument, krijgt café-restaurant In Den Molen in Etten-Leur een hele nieuwe horeca-invulling. ,,Dit is een unieke plek die we opnieuw willen laten stralen.”Prinsenbeek, Breda -
PREMIUM
Het ‘proefslapen’ is geslaagd: Breda Botanique heeft nu ook een hotel, met suites tot 400 euro
BREDA - Een balie heeft het nieuwe Hotel Botanique in Breda niet. Gasten kunnen zich melden bij Hotel Keyser, 175 meter verderop. Van daaruit wordt het ze wel makkelijk gemaakt: er is letterlijk een route uitgestippeld naar de dag- en nachtingang.Breda -
PREMIUM
Deze 'powervrouw' is de baas bij horecabedrijf met drie zaken in Breda
BREDA/OOSTERHOUT - Het snijdt Nasrin Rahimi door de ziel als ze ziet hoe vrouwen onderdrukt worden in haar geboorteland Afghanistan. ,,Het maakt me verdrietig en boos”, zegt de Oosterhoutse, die zelf aan het hoofd staat van een horecabedrijf met drie zaken in Breda.Breda
-
Rechter gaf Tante Lein gelijk, maar toch gaat het Bredase restaurant niet meer verder
BREDA - Na een langslepende juridische kwestie stelde de Raad van State in december dat er niets mis is met de vergunning van Tante Lein in Breda. Toch is het restaurant daarna niet meer heropend en staat nu zelfs te koop.Breda -
Rocket Salad Bar in Breda snel na opening alweer dicht: ‘Ik was met stomheid geslagen’
BREDA - Amper drie maanden na de officiële opening wordt de Rocket Salad Bar in Breda alweer ter overname aangeboden. Dit tot verdriet van initiatiefnemer Onno Claessen: ,,In mijn optiek hadden we het op zijn minst tot de zomer door kunnen trekken”.Breda -
PREMIUM
Smaakvol Veemarktplein kan de Bredase zomerhit worden
Creatief koken met bijzondere producten, mooie wijnen en een uitstekende bediening. Veemarktplein heeft het in zich om uit te groeien tot een regelrechte sensatie.Breda
-
PREMIUM
Restaurant Zeezicht serveert duurzame hamburger op gerecycled bord: ‘Ik neem nu voor lief dat het me meer geld kost’
BREDA - Een hamburger van duurzame ingrediënten op een bordje van gerecycled serviesgoed. Restaurant Zeezicht is een van de pioniers in de Bredase horeca als het gaat om duurzaam ondernemen. Breda Circulair wil andere ondernemers helpen de omslag te maken.Breda -
PREMIUM
De ‘Bredaburger’ met nog maar de helft vlees, studenten van Curio zijn er trots op
BREDA - Voor veel vleesliefhebbers is de stap naar de honderd procent vleesvrije hamburger misschien een beetje te groot. Misschien is daarom de ‘Bredaburger’, met nog maar de helft vlees, een goede tussenstap? Als het aan de studenten van Curio ligt wel, en dan zeker het exemplaar met extra champignons, ui en Parmezaanse kaas.Breda -
PREMIUM
Van 2 euro tot 3,50: zoveel betaal je voor een biertje tijdens carnaval in Brabant
De hamvraag voor veel carnavalsvierders: hoeveel cash geld neem ik mee voor een middag of avond hossen? Vasthouden aan hetzelfde budget van vorig jaar zal een lastige klus zijn. Zo’n beetje alles is fors duurder geworden, ook alcoholische versnaperingen. Handig om te weten: hoeveel betaal je voor een biertje in verschillende gemeenten in Brabant?Breda -
PREMIUM
Inspire wordt een grand café, maar de Veemarktstraat blijft de ‘koffieboulevard’ van Breda
BREDA - Van Inspire aan het begin, tot The Cake Room aan het eind. Wie een kopje koffie wil drinken in de Bredase Veemarktstraat hoeft niet lang te zoeken. En met Coffeecompany komt er nog een nieuwe koffiezaak bij. Inspire kiest nu echter voor een nieuw concept.
-
PREMIUM
Niks missen dit jaar? Dit is dé ultieme carnavalsroute kriskras door Brabant
Liters bier, bijzondere tradities, honderden optochten en al evenzoveel feestjes. Niks missen met carnaval is onmogelijk. Toch proberen we het. Met deze route kriskras door Brabant beleef jij in 2023 dé ultieme carnaval.Prinsenbeek, Breda -
Nieuw restaurant Cheval in Prinsenbeek wil toegankelijk zijn én topkwaliteit leveren
PRINSENBEEK - In Prinsenbeek gaat eind februari een nieuw restaurant van start: Cheval. De zaak is gevestigd in het pand aan de Meester Bierensweg, waar de afgelopen jaren achtereenvolgens de restaurants Montmartre en Grill-ig hebben gezeten. -
PREMIUMOVER DE TONG
Nieuw restaurant Tempérà geeft uitbundig kleur aan het Ginneken
BREDA - Het Ginneken in Breda is een bijzonder restaurant rijker. In het oude Klaerenbeek-pand zit sinds november Tempérà. Aan durf en ambitie geen gebrek. En het eten is prima. -
PREMIUM
Oostkust kan nu ook binnen feesten houden op Breepark, van houseparty’s tot bedrijfsborrels
BREDA - Waar een jaar geleden mensen zich nog lieten testen op corona, vond afgelopen weekend een uitverkochte houseparty plaats. Maar in de binnenruimtes van Oostkust op Breepark in Breda kan net zo goed een bedrijfsfeest of zakelijk event worden gehouden. -
PREMIUM
Oude Sumo-pand op de Grote Markt in Breda krijgt eindelijk nieuwe invulling
BREDA - Na ruim drie jaar leeg te hebben gestaan krijgt het voormalige Sumo-pand op de Grote Markt eindelijk een nieuwe invulling. Twee Bredase ondernemers beginnen dit voorjaar een bar-restaurant in het drie verdiepingen tellende gebouw.
-
De Spinola-boot in Breda wordt locatie voor feesten, partijen en evenementen
BREDA - De Spinola in Breda krijgt weer helemaal zijn oude naam terug. De boot, die al sinds 1971 in het Spanjaardsgat ligt, is overgenomen door drie Bredase ondernemers die er feesten, partijen en evenementen gaan organiseren. -
PREMIUM
Ook van Il Limone in Breda hoopt Chiara (25) een TikTok-hit te maken
BREDA - De Italiaanse delicatessenzaak van haar vader in Delft is vooral dankzij Chiara Cappellano een grote hit op TikTok. Dat succes wil ze in Breda graag herhalen met Il Limone, haar eigen winkel en restaurant. -
PREMIUM
Oncle Jean-eigenaar Jet van Pruijssen voegt stukje Parijs aan het Ginneken toe
BREDA - Hoewel ze zelf al sinds 2011 de scepter zwaait over Oncle Jean, vond Jet van Pruijssen dat de horecazaak in het Ginneken in Breda nogal een mannelijk imago had. ,,Er mocht wel een vleugje vrouwelijkheid overheen.”