Auteursrecht
Delen per e-mail
DEEL NIEUWS MET RESPECT
Alle auteursrechten, databankrechten en andere (intellectuele) eigendomsrechten op de inhoud en vormgeving van de door de DPG Media B.V., gevestigd en kantoorhoudende te (1018 LL) Amsterdam aan de Jacob Bontiusplaats 9, (“DPG Media”) uitgegeven kranten, websites, apps en andere (digitale) uitgaven (“Uitgaven”) berusten uitsluitend bij DPG Media en haar licentiegevers. DPG Media behoudt zich uitdrukkelijk alle rechten ten aanzien van de Uitgaven voor.
Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van DPG Media is het niet toegestaan om op welke wijze dan ook (een deel van) de Uitgaven geheel of gedeeltelijk over te nemen, op te slaan, te hergebruiken of anderszins te verveelvoudigen of openbaar te maken, óók niet als de bron wordt vermeld.
Toch mag een heleboel wel. Hieronder leest u onder welke voorwaarden delen uit de Uitgaven kunt overnemen. Mocht u nog vragen hebben, u kunt ons altijd mailen (copyright@dpgmedia.nl).
Nieuws heeft waarde
De artikelen die u dagelijks leest zijn van een kwalitatief hoog niveau en hebben een betrouwbaar en onafhankelijk karakter. DPG Media investeert veel geld, tijd en moeite in haar Uitgaven. Onze lezers willen op de hoogte gehouden worden van wat er speelt. Of het nu een concert is, een ongeluk of een nieuwsverhaal; journalisten gaan op pad om verslag te doen van alle relevante gebeurtenissen. Via de krant, de website en verschillende apps zijn onze lezers nauw betrokken bij hun leefomgeving.
Nieuws delen op de juiste manier
Natuurlijk wil DPG Media graag dat zoveel mogelijk mensen nieuws lezen. Juist daarom stimuleert zij het delen van nieuws. Alleen wél op de juiste manier, zonder inbreuk te maken op de rechten van DPG Media.
Voorwaarden voor het overnemen
U mag altijd een tekstfragment van maximaal vijftig (50) woorden uit een artikel uit een Uitgave plus de artikelkop overnemen, mits u bij een digitale Uitgave correct linkt naar het oorspronkelijke artikel en bij een print Uitgave de titel van de krant als bron vermeldt alsook de editie en publicatiedatum.
Indien u meer dan bovengenoemd maximum wenst over te nemen, dient u vooraf toestemming te vragen. Indien toestemming wordt verleend verkrijgt u een eenmalig gebruiksrecht tegen betaling van EUR 0,37 (exclusief BTW) per woord voor de tekst. Foto’s, illustratie(s) en video’s kunnen niet separaat worden overgenomen. Indien u een compleet artikel, dus inclusief beeldmateriaal, wenst over te nemen, dient u dit uitdrukkelijk te vermelden in uw verzoek om toestemming. Voorwaarde voor het verwerven van een geldig gebruiksrecht is dat de afspraken adequaat zijn vastgelegd c.q. door ons zijn bevestigd en door u zijn geaccepteerd.
Om toestemming te vragen kunt een e-mailbericht sturen aan copyright@dpgmedia.nl. Vermeld in uw e-mail duidelijk de titel van het artikel dat u wilt overnemen, de publicatiedatum en indien mogelijk de naam van de auteur. Ook dient u in uw e-mail aan te geven in welk medium en voor welk doel u het artikel wenst over te nemen alsmede de relevante oplage en/of - als de voorgenomen publicatie elektronisch zal zijn - het (gemiddeld) aantal bezoekers van bedoeld medium.
Op basis van uw e-mail kan - zulks ter uitsluitende beoordeling van DPG Media - toestemming worden verleend op basis van de daarvoor geldende voorwaarden.
In geval u meerdere artikelen uit de Uitgaven wenst over te nemen, kunt u dat uiteraard ook aangeven. DPG Media kan u dan een licentieovereenkomst aanbieden waarbij de vergoeding gemiddeld lager zal zijn, zulks ter uitsluitende beoordeling van DPG Media.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lucas van Houtert: Beste lezer
-
PREMIUMCOLUMN
Annie M.G. Schmidt zag het tóen al: kleinzerig zijn ze, die kerels!
Die Jip en Janneke toch! Bijna zeventig jaar na het eerste verhaaltje dat Annie M.G. Schmidt over de kleuters tikte, zijn ze nog hartstikke beroemd. Ze sieren geboortekaartjes en loop de Hema binnen en je struikelt nog net niet over de mokken, blokken en andere Jip en Janneke-spullen. -
PREMIUM
Zou er iemand te vinden zijn die zegt: 36 euro, laat die Griekse zon dán maar zitten?
De oprichter van Corendon, Atilay Uslu, is klaar om ‘weer helemaal los te gaan’, stond in de krant. Volgens hem staan miljoenen mensen te trappelen om weer te vliegen en hij haalde alles uit de kast om twijfelaars over te halen. -
PREMIUMCOLUMN
Hoezo móet een man betalen bij de eerste date?
In dit hoekje neem ik het doorgaans graag op voor ons vrouwen - ja ga maar vast lekker zuchten heren - omdat het, ik noem maar wat, compleet van de pot gerukt is dat wij anno 2020 nog vaak minder betaald krijgen dan mannelijke collega’s die hetzelfde werk doen. -
PREMIUMColumn
Een hart onder de riem van de koning. Daar kun je cynisch over doen óf die man gewoon een complimentje geven
Daar liep de koning langs de dichtgetimmerde winkels en panden in de Bossche binnenstad. De paraplu in dezelfde kleur als zijn mondkapje, koningsblauw natuurlijk.
-
PREMIUM
Scholen dicht: hoezo moeten kinderen gestraft worden voor het gedrag van volwassenen?
De juf stond wat bedremmeld bij de poort. Nee, dat de basisscholen dicht zouden gaan, dat had ze niet zien aankomen. In het oude normaal had ik haar een begripvolle hand gegeven: ik ook niet. -
PREMIUMCOLUMN
Lijm, echt óveral lijm. Welkom in de surprisehel!
Ineens was daar het mailtje van de juf van groep 5. Steekwoorden: surprise. Eenvoudig knutselwerkje. Mee naar school nemen. Klein cadeautje. -
PREMIUM
Types als ik zijn blijkbaar niet welkom bij de Black Lives Matter-demonstraties, óndanks de goede bedoelingen
Op de luchtfoto was de massaliteit van al die mensen, keurig op anderhalve meter van elkaar, goed te zien. ‘Wij zijn één’, klonk het in Tilburg tijdens de Black Lives Matter-demonstratie.