Volledig scherm
De winnaars van de BD Dorpenkwis 2017: Megen. © BD

Is jouw team het slimst van Brabant? Meld je aan voor de 'Champions League der dorpskwissen'!

BD DorpenkwisWelk dorp of stad heeft tegenwoordig geen eigen kwis? Wat ooit begon als kleine dorpskwis in Berghem is als een olievlek uitgedreven over Brabant. Het BD zet voor het tweede jaar op rij alle winnaars van de dorpskwissen uit de regio bij elkaar.

Het winnende team van elk dorp en stad in het verspreidingsgebied van het Brabants Dagblad mag zich inschrijven. Alle winnaars strijden op zondag 25 februari 2018 tegen elkaar in de Koekbouw/Noordkade in Veghel. Uit het winnende team van elk dorp worden vijf spelers uitgenodigd. 

Volledig scherm
© Hans van Alebeek/BD

Zij moeten, gewapend met laptops en hulplijnen, een serie pittige vragen beantwoorden. Ook in het eigen dorp moeten er opdrachten uitgevoerd worden. Dit om het karakter van een dorpenkwis zoveel mogelijk te benaderen. De deelnemers doen er verstandig aan om thuis ook nog een team fanatiekelingen aan de slag te laten gaan.

Aan het eind van de middag wordt het winnende team direct bekendgemaakt. Het dorp van de winnaars mag zich daarna een jaar lang met recht het slimste dorp van de hele regio noemen.

Ben jij de winnaar van jouw dorp of stad? Meld je dan hier aan voor de Champions League der dorpskwissen op 25 februari. Moet jouw kwis nog plaatsvinden, of is de uitslag nog niet bekend? Geen zorgen! Aanmelden kan nog tot 10 februari.