STUTT legt je alles uit over de situatie in Catalonië

Wat weet jij eigenlijk van de situatie in Catalonië? Het nieuwe videoplatform van het Brabants Dagblad legt het je uit. STUTT brengt elke donderdag om 15.00 uur nieuws uit de regio op een manier die je nog nooit eerder hebt gezien.

Die manier houdt in korte video’s met humor, animaties en teksten die jou binnen maximaal drie minuten meer informatie geven over een bepaald (nieuws)onderwerp. De doelgroep van STUTT zijn middelbare scholieren tussen de 12 en 18 jaar. De vier journalistiek studenten, de bedenkers achter het platform, zijn van mening dat er nog geen geschikt platform voor deze doelgroep bestaat en STUTT wil dat gat opvullen.

De onafhankelijkheid van Catalonië 

De week in STUTT vertelt Tom waarom het zo onrustig is in Catalonië. Aan de hand van 5 redenen snap jij hoe het komt dat ze onafhankelijkheid willen. Het komt onder andere omdat de Catalanen het gevoel hebben dat de Spaanse regering het geld dat de provincie verdient niet terug investeert in de regio. 

Ook kom je erachter dat er dicht bij huis partijen zijn die willen dat er onafhankelijkheid komt. Zelf in ons eigen land zijn er voorbeelden te noemen. 

Ben jij benieuwd naar STUTT? Ga dan snel naar   en bekijk daar de aflevering van donderdag en eerdere afleveringen. STUTT lanceert elke donderdag om 15.00 uur een nieuwe aflevering. 

Volledig scherm
Videostill STUTT © STUTT
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement