STUTT legt je uit waarom boeren in Brabant geteisterd worden door drugscriminelen

Wat weet jij eigenlijk van de drugscriminaliteit waarmee Brabantse boeren worden geconfronteerd? Het nieuwe videoplatform van het Brabants Dagblad legt het je uit. STUTT brengt elke donderdag om 15.00 uur nieuws uit de regio op een manier die je nog nooit eerder hebt gezien.

Die manier houdt in korte video’s met humor, animaties en teksten die jou binnen maximaal drie minuten meer informatie geven over een bepaald (nieuws)onderwerp. De doelgroep van STUTT zijn middelbare scholieren tussen de 12 en 18 jaar. De vier journalistiek studenten, de bedenkers achter het platform, zijn van mening dat er nog geen geschikt platform voor deze doelgroep bestaat en STUTT wil dat gat opvullen.

‘Brabantse boeren geteisterd door drugscriminelen’

In de tweede STUTT-aflevering vertelt Tom hoe boeren in Brabant worden geteisterd door drugscriminelen en waarom criminelen juist bij boeren hun drugs willen verbouwen. Een van die redenen is de ligging van boerderijen en het grote stroomverbruik. Hierdoor valt het nauwelijks op dat er in een van de stallen een grote wietplantage schuilt. Zo legt Tom ook uit waarom sommige boeren de verleiding niet kunnen weerstaan en de criminelen hun gang laten gaan.

Ben jij benieuwd naar STUTT? Ga dan snel naar bd.nl/stutt en bekijk daar de aflevering van donderdag en eerdere afleveringen. STUTT lanceert elke donderdag om 15.00 uur een nieuwe aflevering. 

Volledig scherm
Aflevering #2 van STUTT. © STUTT
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement