Volledig scherm
Video-project Stutt, met Tom Berserik en zijn oma. © Stutt

STUTT praat je kort bij over het nieuws

Heb jij het donderdag misschien gemist? Het gloednieuwe videoplatform STUTT bij Brabants Dagblad? STUTT brengt vanaf deze week elke donderdag om 15.00 uur nieuws uit de regio op een manier die je nog nooit eerder hebt gezien.

Die manier houdt in korte video’s met humor, animaties en teksten die jou binnen maximaal drie minuten meer informatie geven over een bepaald (nieuws)onderwerp. De doelgroep van STUTT zijn middelbare scholieren tussen de 12 en 18 jaar. De vier journalistiek studenten, de bedenkers achter het platform, zijn van mening dat er nog geen geschikt platform voor deze doelgroep bestaat en STUTT wil dat gat opvullen.

‘Tom danst op festivalmuziek’

In de eerste aflevering van afgelopen donderdag geeft de presentator Tom Berserik in drie minuten een korte samenvatting van het afgelopen festivalseizoen. Zo weet je aan het einde van de video hoeveel festivals er precies in Nederland worden gegeven en welke provincie het meest populair is onder festivalgangers. Bovendien laat Berserik zijn verborgen talent horen in de vorm van een korte rap.

De naam STUTT

STUTT staat voor kort. Het is een letterlijke vertaling van het woord kort in het IJslands. “We vonden het gewoon lekker klinken, dus kozen de naam STUTT voor ons videoplatform. Daarnaast representeert het woord STUTT ook voor de video’s die wij maken. Kort maar krachtig en vertelt je binnen maximaal drie minuten de kern van een onderwerp of thema”, vertelt Carmen Sijbrands, een van de initiatiefnemers.

Ben jij benieuwd naar STUTT? Ga dan snel naar bd.nl/stutt en bekijk daar de aflevering van donderdag en eerdere afleveringen. STUTT lanceert elke donderdag om 15.00 uur een nieuwe aflevering bij het Brabants Dagblad. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement