Volledig scherm
De ME moest de supporters van FC Den Bosch in toom houden bij de rellen. © VI Images

Aantal verdachten voetbalrellen FC Den Bosch - FC Oss loopt op tot 91

DEN BOSCH/OSS - De politie heeft deze week zes nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de rellen voor, tijdens en na de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - FC Oss op zaterdag 1 november. Verder werden negentien andere verdachten uitgenodigd op het politiebureau. Daarmee komt het aantal verdachten op 91.

Het gaat om mannen tussen de 16 en 44 jaar uit Oss, Den Bosch, Nuland, Liempde, Rosmalen en Kerkrade. De aangehouden mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging, opruiing en een poging tot mishandeling en werden dinsdag en woensdag aangehouden. Op verzoek van de politie meldden zich donderdag en vrijdag 19 nieuwe verdachten op het bureau.

Die laatste groep wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Alle verdachten zijn verhoord en daarna in vrijheid gesteld met een proces-verbaal. In het onderzoek riep de politie op 11 november betrokken personen op om zich te melden. Die oproep leidde niet tot aanhoudingen. Onder meer dankzij een grote hoeveelheid duidelijke videobeelden zijn de verdachten alsnog in beeld gekomen.