Volledig scherm
Alexander Laukart raakte zondag tegen Excelsior stevig geblesseerd. © BSR Agency

Alexander Laukart twee tot vier weken aan de kant bij FC Den Bosch

FC Den Bosch kan de komende tijd niet beschikken over Alexander Laukart. De schouder van de Duitser raakte in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-3) van afgelopen zondag uit de kom en daardoor staat hij twee tot vier weken aan de kant.

Dat de competitie voor FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond verder gaat met een uitwedstrijd tegen Almere City, werd de voorbije dagen volledig naar de achtergrond gedrongen door de nasleep van de racisme-rel tegen Excelsior. Toch werd er donderdag weer gewoon getraind in stadion De Vliert. Zonder Laukart dus, maar met de 16-jarige U17-speler Justin Hubner die ook een dag eerder al mee-trainde met de hoofdmacht. De jonge verdediger geldt als het grootste talent uit de jeugd van FC Den Bosch en liep afgelopen zomer al stage bij het Italiaanse Bologna.

Jens van Son

Hoe FC Den Bosch het ontbreken van Laukart vanavond in Almere op gaat lossen is nog niet zeker. Het ligt het meest voor de hand dat Jens van Son daardoor in de basis zal starten.

Na de training van donderdagochtend stond aanvoerder Danny Verbeek als enige lid van de selectie de pers te woord. De captain verklaarde blij te zijn dat zijn ploeg nu eindelijk weer kan gaan voetballen. ,,Het is verschrikkelijk wat er zondag tegen Excelsior vanaf de tribune tegen die speler (Ahmad Mendes Moreira, red.) geroepen is en het is volledig terecht dat dit voor zoveel commotie zorgde. Laten we hopen dat zoiets hier nooit meer gebeurt. En niet alleen hier, maar ook nergens anders.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Lambert; Van Son, Rodrigues, Felida; Verbeek, Van Moorsel, Bouyaghlafen.