Volledig scherm
Zija Azizov debuteerde dit seizoen voor FC Den Bosch in de uitwedstrijd tegen Jong PSV (5-4-verlies), waarin hij meteen ook tot scoren kwam. © Marcel Bonte/Pro Shots

Azizov langer bij FC Den Bosch

DEN BOSCH - Zija Azizov heeft zijn verblijf bij FC Den Bosch met twee en half jaar verlengd. De talentvolle middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2019, met een optie voor nog een seizoen.

Azizov (18) stroomde begin dit seizoen van Jong FC Den Bosch door naar de Bossche hoofdmacht. Daarin kwam hij tot dusver tot twaalf optredens waarbij hij twee keer scoorde.

Azizov begon met voetballen bij RKSV Taxandria in zijn geboorteplaats Oisterwijk en doorliep daarna de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Met zijn Azerbeidzjaanse roots kwam hij ook al uit voor de U17- en U19-elftallen van dat land.

FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet is content met het aanblijven van Azizov. "Dat we een dergelijk jong talent langdurig aan de club weten te binden is een belangrijke stap binnen het nieuwe beleid, waarin continuïteit, duurzaamheid en regionale binding drie belangrijke pijlers zijn. Zija is een zeer talentvolle speler uit de eigen jeugdopleiding van FC Den Bosch en heeft laten zien dat hij goed kan meedraaien op het niveau van de Jupiler League. Hij heeft daarbij de potentie om zich nog verder te ontwikkelen en te verbeteren."