Volledig scherm
© BSR Agency

Beroep FC Den Bosch afgewezen: eerste drie punten in mindering een feit

FC Den Bosch raakt per direct drie punten kwijt op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt. De licentiecommissie van de voetbalbond straft de voetbalclub daarmee voor het niet voldoen aan de normstellingen die de KNVB FC Den Bosch oplegde om de eigen wankele financiële situatie te verbeteren.

Het beroep dat FC Den Bosch tegen de straf had aangetekend, is afgewezen. De straf vloeit rechtstreeks voort uit het plan van aanpak dat FC Den Bosch, met goedkeuring van de KNVB, heeft opgesteld om de eigen financiële positie te verbeteren. In dat plan van aanpak was opgenomen dat de personeelskosten over het volledige seizoen 2019/2020 bij FC Den Bosch niet meer zouden mogen bedragen dan 2.225.000 euro. Op de peildatum van 1 november waren die kosten echter 2.346.000 euro. Omdat FC Den Bosch al eerder een publieke waarschuwing had gekregen van de licentiecommissie voor de precaire financiële positie van de club, volgt er nu een puntenaftrek.

Bovendien dreigt FC Den Bosch nog eens drie punten kwijt te raken omdat de club op 31 december minder geld op zijn bankrekening had staan, dan de licentiecommissie had opgelegd. De uitspraak in die zaak moet nog gedaan worden. FC Den Bosch liet vandaag eerder op de dag al weten het volstrekt oneens te zijn met de strafmaatregelen van de KNVB. De club is een lobby gestart om zich tegen het besluit van de licentiecommissie verzetten. Op die manier wil FC Den Bosch proberen de gewraakte regelgeving van de KNVB op de agenda van de algemene ledenvergadering van de Coöperatie Eerste Divisie en de Eredivisie CV te krijgen.

FC Den Bosch stond tot vandaag tiende in de Keuken Kampioen Divisie met 41 punten uit 28 wedstrijden. Door de puntenaftrek zakt de club nu naar de elfde plaats met 38 punten uit 28 wedstrijden.

  1. ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’
    PREMIUM

    ‘Naar Brabant komen lijkt me geen goed idee nu’

    Tom van Weert stond zowaar op het trainingsveld afgelopen woensdag bij zijn Deense club Aalborg BK. ,,Maar geen gekke dingen, hoor. We trainden individueel een fysiektrainer erbij. Dat vond ik wel prettig, want elke dag helemaal in je eentje oefeningen doen, daar word ik niet blij van. Dan heb ik eerder de neiging om bij achttien van de twintig bewegingen te stoppen dan wanneer er iemand mee kijkt”, aldus de uit Sint-Michielsgestel afkomstige spits, die eerder voor FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen voetbalde.