Volledig scherm
Kakhi Jordania. © BSR/SOCCRATES

Beroepszaak over overname FC Den Bosch dient op 7 mei

De Commissie van Beroep van de KNVB behandelt op dinsdag 7 mei de zaak die FC Den Bosch heeft aangespannen tegen de licentiecommissie van de voetbalbond. De Bossche voetbalclub verzet zich in dat beroep tegen het verbod op de overname van de club door de Georgische geldschieter Kakhi Jordania.

De licentiecommissie haalde daar drie weken geleden een streep doorheen, omdat niet uit te sluiten zou zijn dat Jordania zich met zijn bedrijven in Rusland schuldig zou maken aan witwaspraktijken. In het beroep stelt FC Den Bosch dat daar geen enkel bewijs voor is. Advocaat Danny Snijders van de voetbalclub stelde twee weken geleden al tegenover het Brabants Dagblad dat het besluit van de licentiecommissie deels gestoeld is op ‘drijfzand en discriminatoire gronden’.

FC Den Bosch diende twee weken geleden zijn beroepsschrift bij de KNVB in. Donderdagavond rolde het verweer van de licentiecommissie binnen. FC Den Bosch krijgt nu weer de kans om daar schriftelijk op te reageren en dan volgt op 7 mei de zitting achter gesloten deuren. Hoelang de uitspraak van de Commissie Beroep daarna op zich laat wachten is nog niet bekend.

Hoe zat het ook alweer?