Volledig scherm
Stadion De Vliert gaat bij de training daags voor de wedstrijd voortaan op slot. © copyright Marc Bolsius

Besloten trainingen bij FC Den Bosch: 'Wij willen doorgroeien, daar past dit beleid bij'

FC Den Bosch gaat voortaan daags voor de wedstrijd achter gesloten deuren trainen. Dat betekent dat pers en publiek één keer per week niet meer welkom zijn bij de huidige nummer elf uit de Keuken Kampioen Divisie.

De maatregel gaat per direct in. Het vaste groepje veelal oudere supporters, dat bijna altijd aanwezig is in stadion De Vliert, wordt bij de training van woensdagochtend persoonlijk door de club ingelicht.

,,Wij willen met FC Den Bosch doorgroeien en daar past dit beleid bij”, zegt persvoorlichter Mees Vlemmings. ,,Voor alle duidelijkheid: de maatregel geldt alleen bij trainingen voorafgaand aan wedstrijddagen. De rest van de week blijven pers en publiek welkom.”

Donderdag
In de praktijk betekent dit dat De Vliert op donderdag meestal op slot zal gaan voor derden. Deze week is dat voor het eerst het geval.

Met de maatregel treedt FC Den Bosch in de voetsporen van vooral grotere clubs, die ook steeds vaker achter gesloten deuren trainen. Het verraadt tevens de ambitie en het ‘groter denken’ dat door De Vliert waait sinds Kakhi Jordania de club heeft overgenomen.

Windstreken
Nadat de puissant rijke Georgiër de club in handen kreeg werden er al twaalf nieuwe spelers uit alle windstreken binnengehaald. Nu volgt deze opmerkelijke maatregel.

,,Op de dag voor de wedstrijd zullen wij regelmatig nieuwe dingen gaan uitproberen. En daar willen we geen buitenstaanders bij aanwezig hebben”, motiveert Vlemmings het besluit.