Volledig scherm
Lachende gezichten bij FC Den Bosch, dat mede dankzij een goed spelende Paco van Moorsel (r) won. © BSR Agency

Bij FC Den Bosch viel eindelijk alles even op zijn plek

Een overwinning was FC Den Bosch dit seizoen nog niet gegeven. Vrijdagavond wel. MVV werd met 4-0 opzij gezet. En de opluchting, die was merkbaar.

,,Eindelijk", zuchtte Paco van Moorsel. Eindelijk kon de routinier (29) uit Boxtel, sinds hij afgelopen zomer terugkeerde bij FC Den Bosch, met een tevreden gevoel de kleedkamer in stappen na een wedstrijd. Eindelijk was er een keer geen goal weggegeven in blessuretijd, eindelijk waren er geen dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen om zich over te beklagen. En eindelijk mondde goed spel van FC Den Bosch uit in een klinkende zege.

Dat die overwinning precies vier dagen moest komen nadat de ploeg uit bij Jong FC Utrecht (1-5-verlies) zwaar door de ondergrens gegaan was, maakte de eerste seizoenszege misschien wel extra lekker. ,,Ja, dit hadden we nodig", zei ook trainer Erik van der Ven. ,,Voor de spelers, voor de fans, voor heel de club."

Tot zijn tevredenheid zag de coach dat deze keer alles op zijn plaats viel bij FC Den Bosch. In negentig minuten tijd gaf de ploeg geen enkele kans weg, waardoor doelman Wouter van der Steen zijn eerste clean sheet van het seizoen behaalde. En daarnaast was het team dat de afgelopen weken grossierde in het missen van grote kansen nu plots akelig effectief. De eerste drie doelpogingen leverden alle drie een goal op.

Opvallende statistiek

Voor die eerste mogelijkheid was het wel wachten tot de 35ste minuut toen Alexander Laukart raak schoot op aangeven van Danny Verbeek. Dat leverde bij rust een opvallende statistiek in De Vliert op: kansenverhouding 1-0, score 1-0.

Na rust had FC Den Bosch MVV binnen vijf minuten op de knieën na treffers van Luuk Brouwers (opnieuw na een pass van Verbeek) en Mats Deijl. ,,Zo goed voor het vertrouwen van onze jonge spelers dat de goals nu wel vallen. En daarna speelden we natuurlijk een gewonnen wedstrijd", grijnsde ook Van Moorsel die bij de 3-0 voor de assist tekende.

Hij pikte zelf ook nog zijn goal mee, op aangeven van de ingevallen Ruben Rodrigues. ,,En dat is ook wel fijn, om voor het eerst na mijn terugkeer te scoren en ook nog een assist te geven", zei Van Moorsel die door de blessures van Jizz Hornkamp en Ryan Trotman als diepste spits speelde.

Bekijk hieronder de reactie van Den Bosch-middenvelder Danny Verbeek.