Volledig scherm
FC Den Bosch-aanvoerder Niek Vossebelt duelleert met Cambuur-spits Martijn Barto. © Henk Jan Dijks/Pro Shots

Bizarre zege voor FC Den Bosch

DEN BOSCH - Kansenverhouding: 5-15, cornerverhouding: 0-13. Maar na negentig minuten voetbal stond er vrijdagavond in De Vliert bij FC Den Bosch - SC Cambuur gewoon 3-1 op het scorebord. Voor de thuisclub wel te verstaan.

Afgezien van de eerste kans van de wedstrijd (gemist door Arda Havar) had FC Den Bosch zeventig minuten lang niets in te brengen tegen de Friese bezoekers. Nadat Cambuur een dozijn mogelijkheden had verprutst, schoot Xander Houtkoop in de 61ste minuut eindelijk de verdiende 0-1 binnen.

Ook daarna kregen de bezoekers nog enkele kansen, maar de voortreffelijk keepende Kees Heemskerk, die daarvoor ook al een aantal Friese aanvallen onschadelijk had gemaakt, hield Den Bosch op de been.

In de laatste twintig minuten kreeg de wedstrijd een door niemand meer verwachte apotheose. Havar was nu wel trefzeker, toen hij de bal kreeg na een geblokte volley van Jort van der Sande. Acht minuten later plofte een vrije trap van Havar voor de voeten van Ben Santermans, die goed aannam en de 2-1 binnenschoot.

Vlak voor tijd stond Stefano Beltrame aan het einde van een goed uitgevoerde counter. Den Bosch kreeg daarmee veel meer dan het verdiende, maar daar maalde in De Vliert niemand om. Voor de absolute uitblinker Kees Heemskerk, was het wel degelijk loon na werken.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Fernandes (77. Santermans), Biemans, Maatsen, Van der Winden; Vossebelt, Havar, Beltrame; Robinson (72. Brouwers), Van der Sande (87. Azizov), Schet.