Luuk Brouwers moest vorige week per brancard het veld verlaten. Wellicht mist hij maar twee competitieduels.
Volledig scherm
Luuk Brouwers moest vorige week per brancard het veld verlaten. Wellicht mist hij maar twee competitieduels. © BSR Agency

Blessure FC Den Bosch-middenvelder Luuk Brouwers lijkt mee te vallen

De hoofdblessure die FC Den Bosch-middenvelder Luuk Brouwers vorige week opliep in de verloren thuiswedstrijd tegen Telstar (0-1) lijkt mee te vallen. Brouwers mist de komende twee duels van zijn ploeg, vrijdag thuis tegen FC Eindhoven en volgende week uit tegen SC Cambuur, maar kan mogelijk op 13 september, thuis tegen NEC, alweer aanhaken.

In de twee weken tussen de wedstrijden tegen Cambuur en NEC staat er voor FC Den Bosch geen competitiewedstrijd op het programma. Brouwers heeft dan de tijd om verder van zijn lichte hersenschudding te herstellen.

Interlandperiode

Voor de interlandperiode, die in die twee weken wordt afgewerkt, zijn er twee spelers van FC Den Bosch die zijn opgeroepen voor  het nationale elftal van hun land: Leo Väisänen bij Finland en Abdulsamed Abdullahi bij Somalië. Beide spelers hoeven dus geen competitiewedstrijd te missen. 

Brouwers is niet de enige speler in de ziekenboeg bij FC Den Bosch. Ook Jizz Hornkamp (lies), Christophe van Zutphen (lies), Oussama Bouyaghlafen (hamstring) en Jordy van der Winden (knie) kunnen vrijdag tegen FC Eindhoven niet spelen. Daarnaast raakte testspeler Ryan Mmaee deze week geblesseerd op de training, waardoor zijn proefperiode meteen is afgebroken en FC Den Bosch niet met hem verder gaat.

Jinty Caenepeel is nog wel op proef. Omdat hij een conditionele achterstand heeft, traint hij wellicht ook volgende week nog mee en beslist FC Den Bosch pas daarna of de club al dan niet met hem verder gaat.

Puzzelen

Voor de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven is het voor trainer Erik van der Ven puzzelen met de spelers die hij nog wel tot zijn beschikking heeft. FC Den Bosch treft in FC Eindhoven bovendien een tegenstander die goed aan het seizoen begonnen is, in tegenstelling tot FC Den Bosch zelf.

FC Eindhoven won zijn eerste twee wedstrijden en staat voorlopig op de tweede plaats van de ranglijst. FC Den Bosch haalde uit zijn eerste twee duels een punt en staat vooralsnog vijftiende. ,,FC Eindhoven zit in een flow", beseft ook Van der Ven. ,,Het is aan ons om die te doorbreken.”

Vermoedelijke osptelling FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Felida, Verbeek, Van Moorsel, Abdullahi; Trotman, Rodrigues.