Volledig scherm
Hornkamp © BSR Agency

Blessure FC Den Bosch-spits Hornkamp valt mee

De blessure van Jizz Hornkamp valt mee. Dat blijkt uit de mri-scan die de spits van FC Den Bosch, deze zomer overgekomen van Heerenveen, heeft laten maken van zijn heup en lies. Daarop was geen grote schade te zien. Hornkamp zelf zegt te hopen dat hij de competitiestart op maandag 12 augustus, uit tegen Jong PSV, kan halen.

De aanvaller viel afgelopen zaterdag uit in het gewonnen oefenwedstrijd tegen het Regioteam Rotterdam (3-1). De oefenduels daarna (dinsdag tegen het Saudische Al-Taawon en vrijdag tegen Excelsior) zat hij aan de kant. ,,De focus ligt nu op de competitiestart”, zei de spits tijdens de rust van het duel met Excelsior. ,,Of ik die ga halen, zal moeten blijken, maar ik doe er alles aan en ik heb vandaag alweer een sprintje getrokken. Met het medische team bekijken we van dag tot dag hoe het gaat. Ik ben vooral heel blij dat er niets ernstigs aan de hand is.”

Net als Hornkamp is ook Paco van Moorsel op de weg terug van zijn blessure. De nummer tien wordt eveneens klaargestoomd richting de competitiestart.