Volledig scherm
Luuk Brouwers (R) in duel met Sam Lammers (L). © Thomas Bakker

Blessure minder ernstig, Luuk Brouwers opgelucht

Terwijl FC Den Bosch de beslissende fase van dit seizoen ingaat, richt Luuk Brouwers zich al op volgend voetbaljaar. Noodgedwongen. Het herstel van de knieblessure die de middenvelder twee weken geleden in de verloren uitwedstrijd tegen Jong PSV (2-1) opliep duurt zeker drie maanden.

Toch klinkt Brouwers monter, vrolijk bijna. ,,Ja, dat zeggen er wel meer”, lacht hij. ,,Maar dat komt omdat de kijkoperatie mij deze week ontzettend meegevallen is. Eerst werd er gedacht dat ik mijn kruisbanden had afgescheurd en dan had ik er een jaar uitgelegen. Nu blijkt dat de band alleen is ingescheurd, en dan ook nog eens in de lengte, waardoor het herstel veel korter duurt. Dat is een enorme opluchting voor me. Daarnaast was ook mijn meniscus kapot, maar die is al gehecht.”

Basisplaats

De blik van de 19-jarige Lieshouter is dus al gericht op volgend seizoen. Het voetbaljaar waarin hij zijn basisplaats op het middenveld, die hij dit jaar kwijt raakte, weer wil terugwinnen. ,,Wat dat betreft was dit seizoen een pechjaar voor me. Eerst die basisplek kwijt, toen een paar weken eruit door een liesblessure en nu dit weer. Maar dan kan het volgend seizoen alleen maar beter gaan.”

Brouwers mag de komende vier weken nog niets doen en begint daarna voorzichtig met revalidatie en fysiotherapie met het oog op volgend voetbaljaar.

De rechtsbackpositie bij FC Den Bosch, die hij de laatste weken uit nood geboren bekleedde, wordt maandagavond in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewoon weer ingenomen door Mats Deijl. Die is volledig hersteld van zijn hamstringblessure en speelde ook vorige week tegen RKC (0-0) al een halve wedstrijd mee.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement